Újabb súlyos botrány a Boeingnél
Gazdaság

Újabb súlyos botrány a Boeingnél

Portfolio
Az Amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NTSB) figyelmeztetést adott ki több mint 40 külföldi légitársaság számára a Boeing 737-es repülőgépek egyes kormánylapát alkatrészeivel kapcsolatban. A hivatal emellett élesen bírálta a Boeinget, amiért nem tájékoztatta megfelelően az érintett légitársaságokat a kialakult helyzetről.

Az NTSB csütörtökön sürgős biztonsági ajánlásokat fogalmazott meg, miután februárban egy United Airlines járat incidenst szenvedett el. A vizsgálat során kiderült, hogy 2019-ben két külföldi légitársaság is hasonló problémákkal szembesült.

Az ügy újabb csapást jelent a Boeing számára, amely az utóbbi időben több biztonsági kérdéssel is szembesült. Januárban egy Alaska Airlines gépéből hiányzott négy kulcsfontosságú csavar, ami vészhelyzetet okozott menet közben.

A United Airlines közölte, hogy kilenc repülőgépén használták ezeket az alkatrészeket, de az év elején eltávolították őket.

Az NTSB szerint az amerikai légitársaságoknál már nem repülnek olyan 737-esek, amelyeken az érintett alkatrészek megtalálhatók. Azonban legalább 40 külföldi légitársaság gépein még lehetnek ilyen elemek.

Az FAA ígéretet tett az ügy kivizsgálására és további szimulátoros tesztek elvégzésére októberben. Az NTSB bírálta a Boeinget, amiért nem tájékoztatta megfelelően a légitársaságot erről. A Boeing egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

A Boeing árfolyama hétfőn 2,7 százalékos mínuszban zárt.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Kiszámoló

Kisállat biztosítások

A nyulunknak rossz hétvégéje volt, állatorvoshoz kellett vinni mindkét napon. Még 130 ezer forintot sem kellett kifizetnem, miközben a legnagyobb dolog, ami csináltak vele, az a röntgen volt. (Ism

Holdblog

Haldoklik a kínai vállalkozó szellem

\"Az egész iparág a szemünk láttára halt meg. A vállalkozói szellem halott. Nagyon szomorú látni.\" Ezt a mondatot egy pekingi gazdasági-politikai tisztségviselő mondta a Financial... The post

Holdblog

Nagyobb biztonságban élünk, mint valaha

Egykoron a világ egyik legveszélyesebb helye volt Venezuela, mára viszont az országot kirabló rezsim voltaképp biztonságossá tette. De nemcsak Venezuela, hanem az egész világ biztonságosabb,...

RSM Blog

EPR vagy KVDT termékdíj?

Egy évvel ezelőtt a vállalatok még csak ízlelgették az EPR és a MOHU rövidítést, és mindenki próbálta megfejteni, hogy milyen tennivalója lesz a kiterjesztett gyártói felelősség körében

KonyhaKontrolling

Ki tart szolgasorban?

Internetes fórumok böngészése során gyakran találkozom azzal a problémával, hogy valaki nem tud felmondani a munkahelyén. Vagy még rosszabb, nem mer ellentmondani a vezetőnek, még akkor sem, ha

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A forintgyengülés csak idő kérdése: elemzők szerint ennyi lesz az euró
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Kecskemét
2024. október 2.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
acélgyártás-acélipar-dunaújváros-acél-vasmű-liberty-steel-liberty-dunaújváros