Nem tud felállni az amerikai feldolgozóipar
Gazdaság

Nem tud felállni az amerikai feldolgozóipar

Az ISM felmérése szerint a feldolgozóipar továbbra is recesszióban lehet és a foglalkoztatottság is romlik. Eközben az árak is nagyot csökkentek. Ezzel egy időben érkezett a JOLTS munkaerőpiaci felmérése is. Nagyot nőtt a nyitott álláshelyek száma és csökkent a munkahely elhagyások száma.
Összességében ezek éppen olyan adatok, amelyek határozottan a további kamatcsökkentés felé mutatnak.
Jön a HR (R)evolution konferencia, a munkaerőpiaccal és a meghatározó HR-trendekkel foglalkozó eseményünk november 13-án. Hatékonyságnövelés, külföldi munkavállalók és a legfontosabb HR-folyamatokat érintő változások. Részletek a linken.

A szeptemberi ISM feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe az előző havival megegyezően 47.2 pont lett (várakozás: 47,5 pont). Az indexen belül a foglalkoztatottsági komponens 46 pontról 43,9 pontra romlott, az árkomponens 54 pontról 48,3 pontra zuhant. Az új megrendelések 44,6 pontról 46,1 pontra emelkedett.

A JOLTS felmérése szerint augusztusban a munkahely elhagyások 3,28 millióról 3,09 millióra emelkedett , míg a nyitott álláshelyek száma nagyot emelkedett, 7,71 millióról 8,04 millióra.

Összességében a bejövő adatok a további kamatcsökkentés irányába mutatnak. A feldolgozóipari kilátások nem javulnak, sőt az alkomponensek alapján inkább további romlás várható, miközben a munkaerőpiaci feltételek is némi romlást mutatnak.

Címlapkép forrása: Pramote Polyamate

MNB Intézet

SZJA 1% - mire ad a magyar?

A személyi jövedelemadó 1+1 százalékát egy 1996-os törvény értelmében van lehetőség felajánlani. Ez az egyetlen módja annak, hogy egy állampolgár közvetlenül \"beleszóljon\" az állami k

Holdblog

Nagyobb biztonságban élünk, mint valaha

Egykoron a világ egyik legveszélyesebb helye volt Venezuela, mára viszont az országot kirabló rezsim voltaképp biztonságossá tette. De nemcsak Venezuela, hanem az egész világ biztonságosabb,...

Kasza Elliott-tal

Franklin Resources Inc. - elemzés

Akarok venni egy új osztalékrészvényt, hogy végre bővüljön a portfólióm, az elmúlt időszakban csak adtam belőle. Ezért aztán nézegetem azt a táblát, amit a Top 10 osztalékfizetőre haszn

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A forintgyengülés csak idő kérdése: elemzők szerint ennyi lesz az euró
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Kecskemét
2024. október 2.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
fgsz földgáz gázszállítás gázvezeték gázár