Saját LNG-hajót építtet a MET Csoport
Gazdaság

Saját LNG-hajót építtet a MET Csoport

Portfolio
Partnerségi megállapodást kötött első LNG-hajójának megépítéséről a svájci székhelyű MET Csoport a dán Celsius Csoporttal, a tankerhajót a tervek szerint 2027-ben szállítják le – közölte a MET Csoport.

A lépés követi a svájci székhelyű vállalat cseppfolyósított földgázzal (LNG) kapcsolatos növekedési stratégiáját, és abban is segít, hogy diverzifikált földgáz forrásokból tudja ellátni az ügyfeleit. E stratégia része egyebek mellett a Shell-lel nemrég aláírt megállapodás is, amelynek értelmében a MET 2027-től 10 éven át amerikai LNG-t vásárol majd – emlékeztet a közlemény.

A mostani megállapodás egy üzemanyag-hatékony és modern LNG-tankerhajóra vonatkozik, amelyet a China Merchants Heavy Industry (Jiangsu) épít, és a projektben a MET partnere a dán Celsius, a hajózási piac egyik vezető tulajdonosi és üzemeltető vállalata.

A közlemény felidézi, hogy a MET Csoport Európa egyik földrajzilag legváltozatosabb LNG-importstruktúrájával rendelkezik, hosszútávú visszagázosítási kapacitással Németországban, Horvátországban és Spanyolországban. A cégcsoport nyolc különböző országba importál a Földközi-tenger térségében (Görögország, Olaszország, Horvátország, Spanyolország), Északnyugat-Európában (Egyesült Királyság, Belgium, Németország) és az északi régióban (Finnország). A MET Csoport 2023-ban több mint 30 LNG-szállítmányt importált Európába.

A mostani partnerségi megállapodás kapcsán Lakatos Benjamin, a MET Csoport elnök-vezérigazgatója azt emelte ki: "Nagy örömünkre szolgál, hogy LNG-tevékenységünkben elértük ezt a mérföldkövet, a Celsiusszal partnerségben. Hiszünk abban, hogy az LNG fontos szerepet játszik az európai energiaátmenetben."

Jeppe Jensen, a Celsius elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott: "Nagyon örülünk, hogy tovább bővíthetjük jelenlétünket az LNG-iparban, modern és üzemanyag-hatékony tankerhajókkal, amelyek a lehető legalacsonyabb szállítási költséget biztosítják. Örömmel lépünk partnerségre a MET Csoporttal, és támogatjuk a vállalatot ambiciózus LNG-stratégiájának megvalósításában. A hatékonyan működő LNG-hajók kulcsfontosságúak az energiaátmenetben, mivel az LNG a zöld átmenetet segítő legfontosabb üzemanyag."

Címlapkép forrása: MET Csoport

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyarok millióinak a lakásügyébe nyúlt bele a kormány, messziről bűzlik a végeredmény
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Kecskemét
2024. október 2.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ruanda-burundi-kongo-uganda-tanzania-kenya-gabon