Légköri fagy után jön az özönvíz: kiderült, mire számíthatnak most a magyarok
Gazdaság

Légköri fagy után jön az özönvíz: kiderült, mire számíthatnak most a magyarok

Portfolio
Kedden többfelé kell számítani talajmenti fagyra, de helyenként légköri fagy is várható. Szerdán sokfelé várható eső, zápor, három megyére figyelmeztetést is kiadott a meteorológiai szolgálat.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk keleti részét egy hullámzó frontrendszer szeli ketté, annak előterében, a Fekete-tenger térségében és a Balkán-félsziget délkeleti részén még nyáriasan meleg az idő. A front mentén Románia és Bulgária területén jelentős mennyiségű csapadék esett, többfelé mértek 30-70 mm közötti csapadékösszegeket. Ugyanakkor a front mögött Közép-Európában egy köztes anticiklon épült ki, arrafelé hűvös, száraz idő a jellemző, hajnalra többfelé csökken 0 fok közelébe a hőmérséklet, így talajmenti fagy, egyes helyeken gyenge fagy is előfordul.

Nyugat-Európát az Atlanti-óceán irányából újabb ciklonok érték el, melyek hatására a Brit-szigetek és Skandinávia térségében ismét borongósra, csapadékosra fordult az idő, melyhez erős, viharos szél is társul.

A Kárpát-medence térségének időjárását a köztes anticiklon határozza meg, így többnyire száraz, hűvös idő a jellemző, hajnalban többfelé fagypont közelébe, néhol az alá süllyedhet a hőmérséklet. Keddtől egyre inkább a nyugati ciklon előoldalára kerülünk, a magasban jelentős melegedés veszi kezdetét - közölte a HungaroMet.

Várható időjárás Magyarországon kedd éjfélig

Hétfő estére az ország nagy részén kiderül az ég, a Dunántúl fölé viszont északnyugat felől újabb felhőtömbök érkeznek.

Kedden is sok napsütésre van kilátás, melyet a nyugat felől megnövekvő, majd meg is vastagodó fátyolfelhőzet szűrhet, de csapadék nem várható.

Az északi, északkeleti irányú szelet estig még a Dunától keletre nagy területen élénk, olykor esetleg erős lökések kísérhetik, estére ott is legyengül a légmozgás.

A meteorológiai szolgálat jelentése szerint gyenge vagy mérsékelt marad a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +6 fok között valószínű, a hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal hidegebb, vízpartok közelében, nagyobb városainkban, és a felhősebb északnyugati tájakon pedig enyhébb lehet a hajnal.

Többfelé kell számítani talajmenti fagyra, de helyenként légköri fagy is várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 14 és 19 fok között alakul.

Időjárás szerdán

Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, zápor;

kiadós mennyiségű csapadék elsősorban a Dunántúlon hullhat.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali 2-11 fokról általában 13-19 fokig emelkedik a hőmérséklet, de a tartósan csapadékos tájakon hűvösebb is lehet.

Szerdára Vas, Zala és Veszprém vármegyékre adtak ki első szintű figyelmeztetést eső miatt.

Időjárás csütörtökön

Csütörtökön nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, többfelé esővel. Sokfelé megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon helyenként megerősödik az északi szél. A hajnali 7-13 fokról 12 és 17 fok közé melegszik a levegő.

Időjárás pénteken

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult idő valószínű.

Szórványosan előfordulhat eső, záporeső.

Több helyen megerősödik az északi szél. A minimum-hőmérséklet 6 és 12, a maximum 12 és 19 fok között alakul.

Időjárás szombaton

Szombaton közepesen, illetve erősen felhős időszakok és területek egyaránt lehetnek.

Helyenként még előfordulhat kisebb eső, zápor.

Lassan mérséklődni kezd az északi szél, de egy-egy helyen még előfordulhat erős lökés. Hajnalban 6-12, a délutáni órákban 13-18 fok valószínű.

Időjárás vasárnap

Vasárnap sok gomolyfelhő mellett hosszabb-rövidebb napos időszakok is lesznek. Számottevő csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 3 és 10, a csúcsérték 14 és 19 fok között várható.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

Kiszámoló

Kisállat biztosítások

A nyulunknak rossz hétvégéje volt, állatorvoshoz kellett vinni mindkét napon. Még 130 ezer forintot sem kellett kifizetnem, miközben a legnagyobb dolog, ami csináltak vele, az a röntgen volt. (Ism

Holdblog

Haldoklik a kínai vállalkozó szellem

\"Az egész iparág a szemünk láttára halt meg. A vállalkozói szellem halott. Nagyon szomorú látni.\" Ezt a mondatot egy pekingi gazdasági-politikai tisztségviselő mondta a Financial... The post

Holdblog

Nagyobb biztonságban élünk, mint valaha

Egykoron a világ egyik legveszélyesebb helye volt Venezuela, mára viszont az országot kirabló rezsim voltaképp biztonságossá tette. De nemcsak Venezuela, hanem az egész világ biztonságosabb,...

RSM Blog

EPR vagy KVDT termékdíj?

Egy évvel ezelőtt a vállalatok még csak ízlelgették az EPR és a MOHU rövidítést, és mindenki próbálta megfejteni, hogy milyen tennivalója lesz a kiterjesztett gyártói felelősség körében

KonyhaKontrolling

Ki tart szolgasorban?

Internetes fórumok böngészése során gyakran találkozom azzal a problémával, hogy valaki nem tud felmondani a munkahelyén. Vagy még rosszabb, nem mer ellentmondani a vezetőnek, még akkor sem, ha

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyarok millióinak a lakásügyébe nyúlt bele a kormány, messziről bűzlik a végeredmény
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Kecskemét
2024. október 2.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ruanda-burundi-kongo-uganda-tanzania-kenya-gabon