FONTOS Ezek a munkák vannak a legnagyobb veszélyben – A tiéd köztük van?
Ritka nagy természeti sikert értek el a magyarok egyik kedvenc nyaralóhelyén
Gazdaság

Ritka nagy természeti sikert értek el a magyarok egyik kedvenc nyaralóhelyén

Portfolio
A Földközi-tenger térségében rekordszámú tengeri teknősfészket regisztráltak az elmúlt években, ami a természetvédelmi erőfeszítések sikerét jelzi. A szakértők szerint ez a pozitív fordulat a több évtizedes kitartó munka eredménye - írta meg a The Guardian.

Charikleia Minotou, a WWF programkoordinátora a görögországi a kedvelt yaralóhelynenk számító Zákinthosz szigetén található Szekania partjainál figyelte meg az álcserepesteknős (Caretta caretta) teknősök fészkelését.

A tengeri teknősök üzenete nagyon egyértelmű: ez pedig az, hogy azok az intézkedések, amelyeket az elmúlt 25 évben hoztunk annak érdekében, hogy a tengeri teknősök számára megfelelő feltételeket biztosítsunk az itt történő fészkeléshez, működnek... Ez fantasztikus

- mondta.

A szakértők szerint a teknősök, amelyeket negyedszázaddal ezelőtt születésükkor megjelöltek, most visszatérnek fészkelni. Idén Szekaniában több mint 1200 fészket regisztráltak, ami rendkívüli eredménynek számít. Görögországban, ahol az álcserepesteknős fészkek 60 százaléka található, az átlagos évi 5000-7000 fészekről 2023 óta évente több mint 10 000 fészket regisztráltak. Dr. Aliki Panagopoulou, az Archelon kutatási koordinátora kiemelte:

Most a fészkek számának drámai növekedését tapasztaljuk, ami az évtizedek óta tartó természetvédelmi erőfeszítések eredménye.

A szakértők azonban figyelmeztetnek, hogy az éghajlatváltozás, a túlhalászás és a környezetszennyezés új veszélyeket jelentenek. Nadia Andreanidou, a Medasset munkatársa hangsúlyozta:

Most minden eddiginél nagyobb szükségünk van a kormány támogatására az általunk szorgalmazott törvények végrehajtásához, ha tovább akarjuk vinni a lendületet, és meg akarjuk óvni ezt a rendkívüli állatot a veszélytől.

Címlapkép forrása: ukanda via Wikimedia Commons

RSM Blog

EPR vagy KVDT termékdíj?

Egy évvel ezelőtt a vállalatok még csak ízlelgették az EPR és a MOHU rövidítést, és mindenki próbálta megfejteni, hogy milyen tennivalója lesz a kiterjesztett gyártói felelősség körében

GDPR

Hogyan fejleszd a mobil appodat?

A francia adatvédelmi hatóság (CNIL) mobilalkalmazások fejlesztésére vonatkozó útmutatót tett közzé azzal a céllal, hogy elősegítse az adatvédelmi szabályoknak megfelelő alkalmazásfejlesz

Holdblog

Ez Amerika kedvenc befektetése

Ugyan tipikusan a posztszovjet térséghez kötjük a saját ingatlanhoz való ragaszkodást, de tőlünk nyugatra is szeretik a lakástulajdont. Amerikában is az ingatlan a legnépszerűbb befektetés...

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Bejelentette a kormány: itt az új kamatmentes hitel, 50 millió is felvehető
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Kecskemét
2024. október 2.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Azeri földgáz jöhet Magyarországra