Súlyos pénzeket találtak a magyar kukákban, egyre többen szereznek így mellékest
Gazdaság

Súlyos pénzeket találtak a magyar kukákban, egyre többen szereznek így mellékest

Portfolio
Az újrahasznosítható palackok visszaváltása egyre népszerűbb Magyarországon, különösen a rászorulók körében. A közterületi szemetesekből gyűjtött palackokból akár napi 30-50 ezer forintot is megkereshetnek azok, akik időt és energiát szánnak erre. A visszaváltható palackok forgalmazására és visszaváltására vonatkozó rendszer júliusi bevezetése óta sokan, különösen hajléktalanok, fedezték fel ezt a pénzszerzési lehetőséget.

A palackgyűjtés egyre nagyobb mértékben történik az utcákon, ami gyakran szemmel látható változásokat eredményez. A hulladékgyűjtők környékén már nem a telepakolt szemetesek dominálnak, hanem az üres palackok után kutatók csoportjai – írja a Népszava.

Az úgynevezett „kukázók” között megjelentek olyan emberek is, akik

hivatalosan közterületi munkákat végeznek, és munkaidőn kívül a visszaváltható palackok gyűjtésével egészítik ki jövedelmüket.

Az utcákon fellelhető visszaváltható palackok iránti kereslet odáig fajult, hogy egyes területeken már „hiénák” is megjelentek, akik olcsóbban vásárolják fel ezeket. Emellett a nagyobb városokban az egyre több turista miatt sokan kezdtek el a belvárosokban palackokat gyűjteni, amelyből jelentős bevételre tehetnek szert.

Bár a palackok visszaváltása nem mindenki számára jelent végleges megoldást a szegénységre, sokan ideiglenesen ebből tartják fenn magukat. A lapnak nyilatkozó szakértők szerint azonban a jelenlegi zavaros helyzet szabályozásra szorul, mivel egyes területeken szervezett hálózatok is részt vehetnek a palackgyűjtésben, ami hosszú távon problémákat okozhat.

Címlapkép forrása: Portfolio

Holdblog

Nem a hadsereg, a tudás számít

Az USA a világ vezető hatalma - már ha a hagyományos megközelítést nézzük. Ha azonban a hatalom újfajta megnyilvánulásai fontosak, akkor az Egyesült Államok szép... The post Nem a hadsereg,

Holdblog

Az infláció árnyékában

Nem lesz könnyű dolga a következő MNB elnöknek. Kérdés, hogyan tartsa alacsonyan az inflációt, miközben a kormány próbál valami növekedést kipréselni a gazdaságból. Főleg úgy,... The po

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megjelent a friss banki rangsor: a te bankod hányadik a listán?
Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
árvíz