FONTOS Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt
Nagy változás jön a visszaváltó-automatáknál, lépnek a boltok
Gazdaság

Nagy változás jön a visszaváltó-automatáknál, lépnek a boltok

Portfolio
Sok probléma bukott ki a visszaváltó-automatáknál az első hónapokban, ezért több bolt is azonnali lépésekre készül: sok helyen kiköltöztetik a gépeket az eladótérből, mert a vásárlók és a visszaváltók között gyakran konfliktusok pattantak ki, valamint az eladótér tisztántartása is nehézkessé vált.

Az élelmiszerláncok egyre nagyobb számban tervezik a palackvisszaváltó automaták elköltöztetését az üzletek eladótereiből, illetve előteréből. Az eddigi tapasztalatok szerint a forgalmasabb üzletekben a visszaváltó-automaták beltéri elhelyezése nem vált be, mivel a palackot visszahozó vásárlók és a bolti forgalom között gyakran konfliktusok alakulnak ki. Az automaták környékének tisztán tartása is komoly kihívás, és a sorban állás mind a vásárlók, mind a bolti személyzet számára kellemetlenségeket okoz – írja a G7.

A probléma súlyosbodik, ha az automaták meghibásodnak, főleg a kisebb teljesítményű típusoknál. Ilyenkor a vásárlóknak a nem működő automaták miatt az egész üzleten át kell kimenekíteniük a visszaváltani kívánt palackokat.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint a nagyobb üzletek kötelesek kézi visszaváltást biztosítani, ha az automata meghibásodik, de a boltok ezt ritkán reklámozzák.

Az automaták kiköltöztetése tehát elkerülhetetlennek tűnik a vásárlói élmény javítása érdekében, és a nagy láncok, mint a Spar és a Lidl, már vizsgálják az áttelepítés lehetőségeit. A Spar kommunikációs vezetője szerint jelenleg értékelik a rendszer működését, és a tapasztalatok alapján hoznak majd döntést az automaták új helyszíneiről. A Lidl szintén azon dolgozik, hogy a vásárlók számára a legjobb megoldást biztosítsa, de a költöztetés még várat magára – tudta meg a portál.

Az automaták kitelepítése azonban sok akadályba ütközik, hiszen az új elhelyezési helyek gyakran engedélykötelesek, és a boltoknak technikai feltételeket is biztosítaniuk kell a megfelelő működéshez. A folyamat lassú, bürokratikus és költséges, egy-egy ilyen áttelepítés akár milliós beruházást is igényelhet, ami komoly kihívást jelent az áruházláncok számára.

Címlapkép forrása: Portfolio

Holdblog

Nem a hadsereg, a tudás számít

Az USA a világ vezető hatalma - már ha a hagyományos megközelítést nézzük. Ha azonban a hatalom újfajta megnyilvánulásai fontosak, akkor az Egyesült Államok szép... The post Nem a hadsereg,

Holdblog

Az infláció árnyékában

Nem lesz könnyű dolga a következő MNB elnöknek. Kérdés, hogyan tartsa alacsonyan az inflációt, miközben a kormány próbál valami növekedést kipréselni a gazdaságból. Főleg úgy,... The po

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Amióta világ a világ, ilyen még nem volt az USA-ban
Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
msci index befektetés részvényindex