Látványos animáción, hogyan hódította meg az ősz Magyarországot
Gazdaság

Látványos animáción, hogyan hódította meg az ősz Magyarországot

Portfolio
Az elmúlt két napban átlagosan 10–15 fokkal esett vissza a hőmérséklet a hét elejéhez képest – írja Facebook-oldalán a HungaroMet, látványos térképes animációt is mellékelve a drasztikus változás érzékeltetéséhez.

Az animáción látható, hogy csütörtökön a Dunántúlra már fokozatosan megérkezett a hűvösebb levegő, de ekkor a középső és keleti tájakon még 20 és 29 fok között alakult a csúcsérték.

Pénteken aztán egyre nagyobb utat tört magának a hűvös légtömeg, melynek hatását a nagy kiterjedésű csapadékzóna még inkább fokozta. Ahogy a csapadék fokozatosan haladt északkelet, kelet felé, úgy a hőmérséklet is hamar visszaesett. Ugyanakkor előterében, a még a kevésbé felhős tájakon gyorsan felmelegedett a levegő, az északkeleti csücsökben egészen 30 fokig kúszott a hőmérő. Ezzel szemben nyugaton csak 8 fok körüli értéket mértek, ami az ilyenkor szokásosnál nagyjából 15 fokkal alacsonyabb – írja bejegyzésében a HungaroMet.

Újabb bejegyzésében a meteorológiai szolgálat arról írt, hogy a szombat esti, éjszakai órákban még inkább kimélyül felettünk a ciklon, ami a csapadéktevékenységen kívül a szélviszonyokban nyilvánul majd meg.

Az északnyugati szél erőssége főként az éjszakai órákban érheti el tetőfokát, hiszen kiemelten

a Soproni-hegység, Kőszegi-hegység, illetve a Bakony és a Balaton környezetében késő estétől akár 110-120 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulhatnak.

Az időjárási helyzetre való tekintettel a legmagasabb fokú, piros riasztás is kiadásra kerülhet elsősorban a fent említett térségekben.

Vasárnap napközben viharos széllökések továbbra is előfordulhatnak a Dunántúlon (egyre inkább a nyugati részeire korlátozódva), a 90 km/h-t meghaladó széllökések gyakorisága, majd esélye is fokozatosan csökken. Vasárnap este már csak kevés helyen lehet viharos széllökés.

A jövő hét elején még itt fog pörögni fölöttünk a ciklon, de erősen viharos széllökésekre már nem kell számítani – írja a HungaroMet.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

Holdblog

A nagy Trump-short

Ha van a tőzsdei buboréknak tankönyvi példája, akkor azt Donald Trump körül érdemes keresni. A volt elnök közösségi platformja nagy rössel indult, de bedurranni sehogy... The post A nagy Trump

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megjelent a friss banki rangsor: a te bankod hányadik a listán?
Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
2022-2023-as-tanev-rendje-iskolai-szunet-oszi-szunet-teli-szunet-tavaszi-szunet-nyari-szunet-pedagogus-tuntetes-tanar-tuntetes-sztrajk-diaktuntetes