Portfolio signature

Új rekord: Kínában egy hónap alatt több mint egymillió elektromos és hibrid autót adtak el

Portfolio
A teljesen elektromos és plug-in hibrid autók globális értékesítése augusztusban éves szinten 20 százalékkal nőtt, a kínai rekordmagas eladásoknak köszönhetően, és annak ellenére, hogy Európában 33 százalékos volt a visszaesés, írja a Rho Motion piackutató. Kína lett az első olyan ország, ahol az elektromos és hibrid autók eladása egyetlen hónap alatt meghaladta az 1 millió darabot.

Ötödével bővültek az eladások

Világszerte ötödével több, összesen 9,8 millió elektromos és hibrid autót adtak el az idei első 8 hónapban. A számok régiónként így néznek ki:

  • Globálisan: 9,8 millió, +20%.
  • Kína: 6 millió, +33%.
  • EU & EFTA & UK: 1,9 millió, -4%
  • USA és Kanada: 1,1 millió, +9%
  • Egyéb régiók: 0,8 millió, +29%

Ha csak az augusztust nézzük, akkor a globális eladás 1,47 millió darab volt, ebből csak Kína adott több mint egymilliót, ami 70 ezer autóval haladja meg a korábbi, 2023 decemberében felállított rekordot.

Ezzel Kína lett az első olyan ország, ahol egy hónap alatt több mint egymillió elektromos és hibrid autót adtak el.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés