Kormányinfó: az év végén uniós pénzeket bukhat a kormány, nem lesznek határon túli választókörzetek
Gazdaság

Kormányinfó: az év végén uniós pénzeket bukhat a kormány, nem lesznek határon túli választókörzetek

Portfolio
Bóka János európai uniós ügyekért felelős minisztert bízta meg a kormány, hogy tárgyaljon a Magyarországot sújtó súlyos uniós bírság ügyéről - mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. A kabinet tegnap tárgyalta a jövő évi költségvetés egyes területeit, ennek keretében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kapta a feladatot, hogy tárgyaljon a minimálbér-emelésről a munkavállalói és munkáltató oldallal. Gulyás Gergely megerősítette, hogy a befagyasztott uniós források egy részét teljesen elveszítheti a költségvetés év végén. Valamint cáfolták, hogy átírnák a választási törvényt a 2026-os voksolásig. A tájékoztatót élőben közvetítjük a Portfolio-n.
Megosztás

Vége, íme a legfontosabb közlések:

  • Uniós források elvesztése: Gulyás elismerte, hogy a kormány év végéig kockázatot vállalhat uniós források elvesztésére, mivel még nincs megállapodás az Európai Bizottsággal.
  • Várhelyi Olivér jelölése: A kormány megerősítette, hogy Várhelyi Olivér marad az EU bővítési biztos, és cáfolták, hogy női jelöltet kértek volna helyette.
  • Határvédelem és Bóka János: Bóka János feladata, hogy kompromisszumot találjon a határvédelem ügyében az Európai Bizottsággal, máskülönben menedékkérők Brüsszelbe szállítása is szóba jöhet.
  • Egészségügyi előfoglalási díj: Gulyás cáfolta az 1000 forintos díj bevezetését, de felvetette, hogy szankciók jöhetnek a nem megjelenő páciensekkel szemben.
  • Olimpiarendezés: A kormány nem tervez olimpiai rendezést, ezt a fővárosra és a Magyar Olimpiai Bizottságra bízza.
  • Olajellátás: A Mol megállapodása biztosítja a magyar olajellátást a Transznyefty rendszeren keresztül, így csökkentek a kockázatok.
  • Fejlesztési források Budapest környékén: A főváros és agglomerációs települések több fejlesztési forráshoz juthatnak jövőre, és az Európai Bizottság is támogatja ezt.
  • Kis- és közepes vállalkozások fejlesztése: A kormány akciótervet készít a kkv-k fejlesztésére, amely jövőre indul.
  • Minimálbér: A kormány törekszik egy többéves megállapodásra a minimálbér emelésére, figyelembe véve az infláció várható alakulását.
  • Büdzsé és családi adókedvezmény: A kormány tervezett családi adókedvezmény növekedése nem függ az amerikai elnökválasztás eredményétől.
  • Hiánycsökkentés: A kabinet jelentős, 2%-os hiánycsökkentést tervez idén, és nem kívánja növelni az államadósságot.
  • GDP-várakozások: Idén a "2 százalékot alulról közelítő" GDP-növekedésre, jövőre pedig 3 százalék feletti bővülésre számít a kormány.
  • Iparűzési adó: A kormány nem tervezi változtatni az iparűzési adó beszedési jogán.
  • Kormányalakítás: Nincs tervben kormányátalakítás, és a miniszterelnök az új jegybankelnök személyéről is konzultálni fog.
  • Spar és árstopok: Az Európai Unió Bírósága a Spar és a magyar állam közötti perben az árstopot jogellenesnek találta, ami szankciókat is érintett.
  • Szakmunkás hitel: Október végéig várható a "munkás hitel" bevezetése, amely kedvezményes hitelt biztosítana fiatal dolgozóknak.
  • Választási törvény: A kormány nem tervezi sem határontúli választási körzetek kijelölését, sem a parlamenti bejutási küszöb csökkentését

Közvetítésünket befejezzük.

Megosztás

Kínai hitelfeltételek?

Gulyás Gergely elismételte, hogy a Pénzügyminisztérium már kezdeményezte, hogy az idén áprilisban felvett 1 milliárd eurós hitel kamatszintjénél oldják fel a banktitkot. Egyelőre viszont nem elárulhat el részleteket a magyar kormány.

Megosztás

A kormány számol a napi 1 millió eurós bírság megfizetésével

Bóka János EU-ügyi miniszter éppen azért kezd tárgyalásokat az Európai Bizottsággal, hogy a magyar menekültügyi eljárások problémái miatt a 200 millió eurós egyszeri díj mellett kirótt napi 1 millió eurós bírságokról megállapodjanak. Amíg viszont nincs egyezség, addig fizetni kell a bírságot – közölte Gulyás.

Megosztás

Nem módosul a választási törvény

Nincs szándék arra, hogy a határon túlon jelöljenek ki egyéni választókerületeket, valamint nincs tervben, hogy lejjebb vigyék a parlamenti bejutási küszöböt – jelentette ki Gulyás Gergely.

Azt mondta, hogy marad a 106 választókerület, a kormány legfeljebb a lakosságarányos kiigazítást hajthatja végre egyes választókörzetekben.

Megosztás

Baj van a versenyképességgel, főleg a németeknél

Bár a magyar kormány prioritásként kezeli a kontinens versenyképességének növelését, Gulyás hangsúlyozta, hogy Németország ipari leépülése szerinte a zöldítés erőltetett politikája miatt történik, ami ellentétes lehet a gazdasági kompetencia javításával.

Németország az egyik legfontosabb gazdasági partner Magyarország számára, különösen az autóiparban, ezért a német ipar visszaesése közvetetten a magyar gazdaságra is hatással lehet

– jelentette ki.

Gulyás rámutatott arra, hogy a német döntéseket a magyar kormány nem tudja befolyásolni, de érthetetlennek tartja, hogy a világ egyik legjobb gépipari és autógyártó iparával rendelkező ország miért vállal nagy gazdasági kockázatot a zöld átállás érdekében, miközben a globális szennyezés legnagyobb részét az Egyesült Államok és Kína okozza. A kormány ugyanakkor nyitott arra, hogy az ipari szereplőket, akik a német gazdaság politikai és környezeti szigorítása miatt Magyarországra települnek, szívesen fogadja, mivel ez erősítheti a hazai ipar versenyképességét.

Megosztás

Elismerte Gulyás, év végén uniós pénzeket bukhat a kormány

Bár a magyar kormány úgy véli, hogy a felfüggesztésnek nincs megalapozott indoka, és néhány forrást már felszabadítottak, továbbra is fennáll a kockázat, hogy ha év végéig nincs megállapodás, az ország forrásvesztést szenvedhet el – jelentette ki Gulyás Gergely.

Mint arról a Portfolio írt, nagyjából 1 milliárd eurónyi zárolt forrást veszíthet el a kabinet, ha az befagyasztva marad decemberig.

Gulyás ennek kapcsán azt mondta, hogy ennek a „veszteségnek nagysága eltúlzott”, de azt elismerte, hogy a források egy része valóban elveszhet, azonban a kormány célja a megállapodás az Európai Bizottsággal az év végéig.

Megosztás

Várhelyi helyett nincs más magyar jelölt

Várhelyi Olivér jelöléséről előzetesen egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök Ursula von der Leyen bizottsági elnökkel. Cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy az Európai Bizottság egy női jelölt nevét kérte volna Várhelyi jelölése helyett. A bővítési biztos munkájával a kormány elégedett – ismertették.

Megosztás

Bóka János mandátuma az, hogy kompromisszumot találjon a határvédelemre

A kormánynak az a szándéka, hogy az Európai Bíróság ítéletét követően Bóka János mandátuma arról szól, hogy az Európai Bizottsággal való tárgyalások során olyan megoldást találjon, ami lehetővé teszi a külső határok hatékony védelmét – jelentette ki Gulyás Gergely.

Elmondta, ha nem sikerül ilyet találni, akkor lehet szó a menedékkérők Brüsszelbe buszoztatására.

Megosztás

Mi a véleménye az 1000 forintos egészségügyi előfoglalási díjról?

Nem akarunk vizitdíjat bevezetni, az ingyenes egészségügyi ellátás pártján vagyunk. De arról a kérdésről kell beszélni, hogy valaki egy általa lefoglalt, de aztán fel nem használt időpontjával hátráltatja mások kezelését, akkor valamiféle szankció szükséges – mondta el Gulyás Gergely, aki egy nem régiben megjelent, 1000 forintos vizsgálati időpontfoglalási díjról szóló állítólagos kormányzati előterjesztésről kérdezték.

A miniszter cáfolta, hogy lenne konkrét terv az 1000 forintos díjról.

Azt mondta, hogy a szankciók között olyan felvetéseket is vizsgálnak, hogy azt, aki nem jelenik meg a lefoglalt időpontján, azt vizsgálat várólista végére száműznék.

Megosztás

Támogatják a parasportolókat

A paralimpiai érmesek jutalma a tokiói olimpiához képest 10%-kal emelkedett, így az aranyérem után járó egyszeri jutalom 25 millió forintról 27,5 millió forintra nőtt, és a többi helyezés után járó jutalom is arányosan emelkedett. Az olimpiai és paralimpiai érmesek, edzőik, valamint szövetségi kapitányaik életük végéig életjáradékra jogosultak, amely az olimpiai és paralimpiai érmesek esetében azonos összegű. A jutalmazási rendszert a sportállamtitkárság felülvizsgálja, és ha szükséges, javaslatot tesz a kormánynak a módosításra, bevonva az olimpiai és paralimpiai bizottságokat – védte meg Vitályos Eszter a jelenlegi jutalmazási rendszert, amelyet az elmúlt napokban többen kritizáltak, mert parasportolók kevesebb támogatást kapnak az érmeik után, mint az olimpikonok.

Megosztás

Nincs napirenden az olimpiarendezés

„A kormány nem foglalkozik az olimpiai rendezés kérdésével, mivel ez a fővárosra és a Magyar Olimpiai Bizottságra tartozik.

Ha ők támogatják a rendezési szándékot, a kormány kész támogatni az ügyet, de ha nem, akkor nincs miről beszélni

– jelentette ki a budapesti olimpiarendezésre vonatkozó kérdésre a kancelláriaminiszter.

Megosztás

Mi lesz az EU-elnökség programismertetőjén

A miniszterelnök az EU-elnökség programját mutatja be az Európai Parlamentnek, európai szintű ügyekről lesz szó, nem magyar specifikus témákról.

Vannak összefüggő ügyek, ilyen például a schengeni határok védelmének kérdése és a migráció

– mondta el a kormányfő jövő heti strasbourgi beszédének várható témáiról Gulyás.

Megosztás

Biztosított a magyar olajellátás

A kormány bizakodó, mivel a Mol megállapodásának köszönhetően a magyarországi gázellátás jelenleg biztosított a Transznyefty rendszeren keresztül. Nincs akadálya annak, hogy a Transznyefty és a Lukoil a jövőben is szállítson Magyarországra, így a kockázatok most csökkentek – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, utalva a Mol Nyrt. hétfőn bejelentett egyezményére.

Megosztás

Budapest környéke több fejlesztési forráshoz juthat

Navracsics Tibor egy mesterséges intelligenciával kapcsolatos konferencián arról beszélt, hogy Magyarország különböző régiói, különösen Budapest és az agglomeráció, gazdaságilag jelentősen eltérnek egymástól.

Gulyás Gergely közölte, hogy A kormány és a főváros között vita zajlik arról, hogyan lehetne a fővárosban megtermelt GDP-t és fejlesztési pénzeket úgy elosztani, hogy abból Pest vármegye és az agglomeráció is nagyobb mértékben részesüljön. Elmondta, hogy ez a vita már régóta fennáll, és nem pártpolitikai kérdés, hanem inkább arról szól, hogy a gazdaságilag erősebb területek adóbevételei hozzájáruljanak a kevésbé fejlett régiók fejlődéséhez, ahogy azt más országokban, például Németországban is látni lehet.

Vitályos Eszter hozzátette, hogy jövőre éppen ezért változnak a szabályok, az agglomerációs települések további támogatásokhoz juthatnak.

Gulyás Gergely pedig hozzátette, hogy ebben a kérdésben egyetértenek az Európai Bizottsággal is, amely támogatja az intézkedést.

Megosztás

A paraszolvencia felszámolása komoly eredmény

Takács Péter egészségügyi államtitkár a héten arról beszélt, hogy minden eszközzel fellépnek az orvosbárók ellen, akik a magánpraxisokba terelték a betegellátást, amely a hálapénz egy elfajzott formája.

„Bármennyire brutálisan hangzik, de a paraszolvencia egy teljesítményelvű juttatás volt az egészségügyben. Egészségügytörténeti teljesítménynek tekinthető, hogy sikerült a paraszolvenciát megszüntetni, és helyébe tisztességes orvosbéreket bevezetni, elfogadni és fizetni” – mondta Gulyás Gergely, aki szerint optimista adat, hogy csak 10 százalék az, aki úgy gondolja, hogy ugyanannyit kell dolgoznia hogyha meghatározott biztos fizetést akar kapni.

Megosztás

A kkv-k helyzetének javulását várják

A szerdai kormányülésen tárgyaltak a kis- és közepes vállalkozások fejlesztését célzó akciótervről, amely jövőre indulhat meg, a büdzsé része lesz. A részletek kidolgozása még zajlik – közölte a miniszter.

A programról azt mondta, hogy

embrionális állapotban van, még korai a részletekről beszélni.

Megosztás

Mi a cél a minimálbérnél?

A kormányzat szándéka, hogy legyen egy kiszámítható, több éves megállapodás, mivel látják az infláció várható többéves mértékét – a jegybanki cél, vagyis 3 százalék alatt lehet –, így van tér a béremelésre – jelentette ki Gulyás Gergely, aki szerint olyan mértékű megállapodást várnak el a munkavállalói és munkáltatói oldaltól, amely magas, de még nem fenyegeti a munkahelyeket.

Nem volt hajlandó százalékos mértéket mondani, valamint azt sem erősítette meg, hogy a kormány ágazati minimálbérrendszert akarna alkalmazni.

Megosztás

Mi lesz a büdzsével az amerikai elnökválasztás után?

A családi adókedvezmény mértékét mindenképpen növelni fogjuk – jelentette ki Gulyás Gergely annak kapcsán, hogy ezt a vállalást nem befolyásolja, hogy Donald Trump vagy Kamala Harris lesz a következő amerikai elnök.

Megjegyzendő, hogy Gulyás Gergely megfogalmazásában az az érdekes, hogy abból az derül ki, hogy a kedvezmény emelésének mértéke még nem ledöntött. Eszerint a már többször elhangzott kedvezmény-duplázás nincs kőbe vésve.

Megosztás

Nagyon nagy hiánycsökkentést tervez a kabinet

Egy 2 százalékos, vagyis nagyon jelentős hiánycsökkentésre készülünk idén – jelentette ki Gulyás Gergely, aki szerint nincs szükség az államadósság növelésére sem. Mivel 2025-ben komoly gazdasági növekedésre számítanak, a büdzsé bevételei is növekedni fognak a kabinet várakozásai szerint.

Az idei évi kilátásokról elmondta, hogy a 2 százalékot alulról közelítő növekedés lehet, jövőre pedig 3 százalék feletti GDP-bővülés lehet.

Megosztás

Nem jön változás az iparűzési adó beszedésénél

Arról az önkormányzati félelemről, hogy a kormány elveheti az iparűzési adó beszedési jogát tőlük, hogy a jövőben aztán azt maga hajtsa végre – amelyre még Lázár János építésügyi miniszter is utalt –, a miniszter elmondta, hogy az Európai Bizottság az ipa-t helyi adóként engedélyezte, így ezen nem is változtathat a kabinet.

Megosztás

Semmilyen kormányalakításra nem készülnek

„Még oly szórakoztató hírlapi kacsákkal sem foglalkozunk” – jelentette ki Gulyás Gergely egy kormányátalakítást firtató kérdésre, ennek előzménye, hogy az elmúlt időszakban sajtóértesülések arról szóltak, hogy például magát a tárcavezetőt is Szijjártó Péter válthatja a Miniszterelnökség élén, míg Pintér Sándor nyugdíjba vonul, az ő helyét pedig Bíró Marcell venné át.

Azzal kapcsolatban, hogy jövő tavasszal Varga Mihály lehet a jegybankelnök Matolcsy György mandátumának lejárta után, a miniszter kijelentette, hogy

a miniszterelnök nem készül átalakításra, azt tudom mondani hogy a miniszterelnök mindenkivel konzultálni fog, a kormánynak adott tájékoztatás szerint arról is, hogy a jegybankelnök személyére milyen jelölést fog tenni.

Megosztás

Győzött a Spar az árstopok miatt indított perben

Az Európai Unió Bírósága meghozta az ítéletet a Spar kontra magyar állam perben, a testület az árstop intézményére azt mondta ki, hogy az szembemegy, sérti a szabad versenyt, az uniós joggal ellentétes, és ezért az a szankció is ellentétes és jogsértő, amit kiszabtak a Sparra be nem tartása miatt.

A miniszter erre úgy reagált, hogy „nem lepődtünk meg, hogyha Brüsszelen múlt volna, akkor árcsökkentő akciózás nem lett volna Magyarországon és ha a Sparon múlt volna, akkor se lett volna.”

Gulyás Gergely azt is hozzátette, hogy a konkrét döntés egy adott bírságra vonatkozik amit a Sparnak az Európai Bíróság határozata után nem kell megfizetnie.

Megosztás

Vitályos Eszter az elmúlt hetek beruházásait ismertette

Az elmúlt két hétben közel 84 milliárd forint összegben valósultak meg beruházások Magyarországon, ez összesen 32 projektet jelent – közölte Vitályos Eszter kormányszóvivő.

A legjelentősebbeket kiemelve elmondta:

  • több mint 2 milliárd forint összegben valósultak meg óvoda és bölcsődeépítések és felújítások. Szabolcs-szatmár-bereg vármegyében,
  • településfejlesztési területen öt projekt fejeződött be, összesen 750 millió forint támogatási összeggel, például Karcagon 254 millió forint vissza nem térítendő állami támogatásból valósult meg az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő új medencéjének építése, valamint a Somogy vármegyei két településen 248 millió forint támogatásból közösségi tér jött létre.
  • Gazdaságfejlesztést érintően 8,3 milliárd forint összegben valósultak meg beruházások - Kaposváron 4,8 milliárd forintos támogatásból valósított meg élelmiszeripari komplex fejlesztést Magyarország egyetlen cukorrépa feldolgozója a Magyar Cukor Zrt.
Megosztás

Jön a munkás hitel

A kormány egyeztetett a szakmunkás hitelről: október végéig biztosan, de valamelyik közeli kormányülésen már dönthetnek. Ez nem csak a szakmunkások számára elérhető hitel lenne, egyfajta „munkás hitel” volna, amely a fiataloknak biztosítana lehetőséget egy kedvezményes hitelfelvételre.

Azoknak szólna, akik már 17-18 éves koruk óta dolgoznak. A részleteket Nagy Márton dolgozza ki, legkésőbb január 1-én vezetik be

– jelentette be a kancellária miniszter.

Megosztás

A jövő évi büdzsé is napirendre került

A kormány tárgyalt a jövő évi költségvetés egyes célterületeiről. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter felhatalmazást kapott, hogy tárgyaljon a munkavállalói és munkáltatói képviseletekkel, hogy a minimálbért és a garantált bérminimumot is emeljék 2025-ben. Ebben a kormány csak külső szemlélő, a képviseletek megállapodását várják – ismertette Gulyás Gergely.

A miniszter szerint egy többéves megállapodást preferálnak, amely a bruttó átlagbérhez lenne kötve.

Megosztás

Szerdán kormányülést tartottak

A kormány mandátumot adott Bóka Jánosnak, hogy tárgyaljon az Európai Bizottsággal a Magyarországot a migráció ügyében elmarasztaló bírósági ítéletről és az ezzel járó bírságokról – ismertette Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ismertette, hogy a magyarok népszavazáson döntöttek arról korábban, hogy nem enged be illegális bevándorlókat.

Első lépésként a határon átlépő személyeknek megadják a lehetőségeket, hogy Brüsszelbe szállítják őket egyirányú jeggyel. Továbbá megerősítette azt a korábbi bejelentést, hogy a kormány bíróságra megy, hogy 2 milliárd eurónyi összeget kapjon az eddigi külsők határok védelmére fordított költségek megterítésére az Európai Bizottságtól.

Németország határlezárásokról szóló döntése kapcsán a miniszter azt mondta, hogy a kabinet úgy látja, hogy a bevándorlás veri szét a schengeni övezetet, amelyet a magyar kormány már 2015-ben megjósolt.

Megosztás

Hamarosan kezdődik

Kis késéssel, de nem sokára bejelentéseket tesz Gulyás Gergely és Vitályos Eszter.

Megosztás

Hamarosan bejelentéseket tesz a kormány

Lehetséges témák

1. Kormányátalakítás és jegybanki vezetés: Orbán Viktor miniszterelnök a hétvégi kötcsei beszédében egy kormányátalakítást helyezett kilátásba. Bár konkrétan nem jelentette be, a mondatai azt sugalmazzák, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter lehet az új jegybankelnök 2024 márciusától. Ezzel párhuzamosan Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter egy új, kibővített csúcsminisztérium élére kerülhet, amely a fiskális politikai felügyeletet is átvenné.

2. Ecofin és Eurogroup ülések: A héten az EU-elnökség részeként Magyarország ad otthont az Ecofin és Eurogroup üléseknek, ahol a pénzügyi és gazdaságpolitikai kérdések kerülnek napirendre csütörtökön és pénteken. Ez lehetőséget kínál a magyar kormánynak arra, hogy megvitassa a gazdasági helyzetet és az uniós irányvonalakat is. További egy pénzügyi agytröszt, az Eurofi is háromnapos tanácskozást tart Budapesten, ahol a nemzetközi pénzügyi világ szereplői lesznek jelen, valamint több kormánytag is.

3. Költségvetési nehézségek: Az augusztusi adatok alapján a költségvetési hiány rekord mértékben nőtt tovább, miközben a bevételek elmaradtak a tervezett szinttől. Egyre inkább kérdés, hogy a kormány milyen lépéseket tervez a fiskális konszolidáció érdekében, illetve hogyan kívánja növelni az állami bevételeket.

4. Nemzetgazdasági Minisztérium átalakítása és kkv-stratégia: A Nemzetgazdasági Minisztériumban szeptember 15-től létrejön egy új KKV-államtitkárság, amelyet Szabados Richárd fog vezetni. Ezzel párhuzamosan a kormány többször ígéretet tett egy akciótervre, amely a kis- és középvállalkozásokat segítené a versenyképesség növelésében.

5. Versenyképességi reformterv: Mario Draghi, az Európai Központi Bank korábbi elnöke bemutatta az Európai Bizottság felkérésére készített versenyképességi reformtervet. A versenyképesség javítása Magyarország EU-elnökségének egyik fontos célja is, így ez a kérdés várhatóan szintén napirenden lesz.

6. Otthonteremtési célokra felhasználható megtakarítások: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter korábban bejelentette, hogy a lakosság hosszú távú megtakarításait otthonteremtési, lakásügyi célokra is felhasználhatóvá tennék. A kormány várhatóan további részleteket ismertet ezzel kapcsolatban a kormányinfón.

A csütörtöki sajtótájékoztatón várhatóan ezekről a kérdésekről is szó eshet, azonban a pontos döntésekről és bejelentésekről csak akkor kapunk részletes információt.

Címlapkép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivõ a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. augusztus 22-én. A forrása: MTI Fotó/Soós Lajos

Ricardo

Kell egy Erhard

\"Kell egy Erhard\", állapította meg Orbán Viktor néhány napja Kötcsén. Lám, kinőtt a bölcsességfoga! Rögvest egy intelem Erhardtól: \"Az állam nem dönthet arról, ki győzzön a piacon (...

Holdblog

Elefánt a parlamentben

Harag és düh érezhető a nyugat-európai társadalmakban, egész rétegek maradtak ki a vagyonfelhalmozásból. A gyülemlő feszültség könnyen csap át agresszióba, ahogy azt láttuk 2021-ben a...

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Tüzes vita az elnökjelöltek között: Kamala Harris sarokba szorította Donald Trumpot
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet