Nagy átszervezés jön a kormányban, több minisztériumot is átalakítanak
Gazdaság

Nagy átszervezés jön a kormányban, több minisztériumot is átalakítanak

Jelentősen átalakul az Energiaügyi és a Nemzetgazdasági Minisztérium vezetése: Fábián Gergely iparpolitikáért felelős államtitkár lemondás miatt hagyja ott az NGM-et, helyére Szabados Richárdot nevezik ki, közben Czepek Gábor az Energiaügyi Minisztérium (EM) miniszterhelyettese lett – derül ki a keddi Magyar Közlönyben megjelent határozatokból.
Október 10-én jön a Portfolio meghatározó energiapiaci konferenciája. Most érdemes regisztrálni!

Az első határozat értelmében Czepek Gábor, az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkárának megbízatása politikai felsővezetővé történő kinevezése miatt 2024. szeptember 14-én megszűnik. Viszont államtitkár marad a tárcánál, szeptember 15-től Czepek Gábor az Energiaügyi Minisztérium (EM) miniszterhelyettese, az új parlamenti államtitkár mostanáig a tárca közigazgatási államtitkára volt.

A helyére, 2024. szeptember 15-ei hatállyal, Borsos-Papp Natália kerül, aki a minisztérium új közigazgatási államtitkára lesz. Az EM közleménye kitér arra, hogy Borsos-Papp Natália kis megszakítással 2007 óta különböző minisztériumoknál tevékenykedett jellemzően jogi-közigazgatási területeken. 2024-től volt az EM stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára, szintén szeptember közepétől veszi át a közigazgatási államtitkári teendőket. Korábbi posztján utódja Horváth Kristóf, aki eddig miniszteri biztosként vett részt a tárca munkájában.

Egy másik határozat a Nemzetgazdasági Minisztériumot érinti: a döntés értelmében Fábián Gergely államtitkári megbízatása lemondás miatt 2024. szeptember 14-én megszűnik.

A szakember pénzügyi közgazdászként végzett a Maastrichti Egyetemen, majd 2009-től pénzügyi stabilitási területen dolgozott a Magyar Nemzeti Bankban. Előbb elemzőként, 2012-től az elemzési csapat irányítójaként, majd 2015-től a Pénzügyi rendszer elemzése igazgatóság vezetőjeként. 2017 szeptemberétől Pénzügyi rendszer elemzéséért és hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgató, valamint a Budapest Institute of Banking vezérigazgatója volt. 2022-ben került az NGM-be Nagy Márton miniszter alá.

Szabados Richárd János, akit 2024. szeptember 15-én neveznek ki a kis- és középvállalkozások fejlesztéséért és technológiáért felelős államtitkárnak a tárca új szmsz-e alapján.

Szabados Richárd eddig az MGFÜ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója volt, korábban az IFKA-t vezette, ahova az Erste Bank Vállalati üzletágának éléről érkezett.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve retteg a Nyugat attól, hogy Oroszország ezt meglépi, most mégis megtörtént – Mi következik Ukrajnában?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Fontos projektet nyert el a győri Audinál a Waberer’s