Bezárhat Budapest egyik legnagyobb postája, de folynak a tárgyalások
Ingatlan

Bezárhat Budapest egyik legnagyobb postája, de folynak a tárgyalások

Egyelőre változatlanul, a Városmajor utcai Budai Kézbesítő Postán vehetik át csomagjaikat az I., II. és XII. kerületi lakosok, valóban bezárhat a létesítmény egy ingatlanfejlesztés miatt. A Portfolio-val a Magyar Posta azt közölte, hogy az épület üzemeltetőjével jelenleg is tárgyalnak a 2024 végén lejáró bérleti szerződés meghosszabbításáról.

Már hetek óta terjedtek hírek arról a közösségi médiában, főként a XII. kerületi Facebook-csoportokban, hogy bezárhat Budapest egyik legnagyobb postája, a Városmajor utcai Budai Kézbesítő Központ. Ennek oka, hogy az épületet a Schmidt Mária családjának tulajdonában lévő Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) fogja átépíteni – írta meg korábban az Economx. A 15 ezer négyzetméteres irodaházat még 2020-ban vásárolta meg a BIF, és a tervek szerint „Major Park” néven irodaházat és egy 7 szintes, 248 férőhelyes parkolóházat hoznak létre a helyén.

A Magyar Posta a Portfolio megkeresésére elmondta, hogy a hálózatuk kialakítását az ügyféligények és az üzleti eredményesség alapján alakítják. Jelenleg 94 postai szolgáltatóhelyet üzemeltetnek Budapesten, ami meghaladja a törvényben előírt 55 helyszínt.

A Budai Központi Kézbesítő Posta bérleti szerződése 2024 végén lejár, és bár a bérbeadóval a tárgyalások még folynak, a posta igyekszik biztosítani a szolgáltatások folyamatosságát a területen.

Bár a médiában az terjedt el, hogy az I. és II. kerület lakói a Nyugati pályaudvarnál található postán, míg a XII. kerületiek a Móricz Zsigmond körtéri postán vehetik fel leveleiket és csomagjaikat, addig a Posta ezt cáfolja.

A Magyar Posta a letéti küldemények átvételét továbbra is változatlan helyszínen biztosítja, az említett tárgyalásokat követően pedig a címzettekhez legközelebbi postán teszi elérhetővé

– közölte az állami társaság.

A Magyar Posta hangsúlyozta, hogy a változásokról időben tájékoztatni fogják az ügyfeleket, és a munkavállalók további foglalkoztatása is tervezett. Azt is írták válaszukban új szolgáltatási helyszínek és a modernizáció célja, hogy rugalmasan alkalmazkodjanak az ügyféligényekhez, és 21. századi, modern szolgáltatásokat nyújtsanak.

Idén már mintegy 100 postát zártak be Magyarországon, a szolgáltatásokat sok helyen Posta Partnerek vették át.

Címlapkép forrása: Shutterstock

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve retteg a Nyugat attól, hogy Oroszország ezt meglépi, most mégis megtörtént – Mi következik Ukrajnában?
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
új lakás, lakásépítés, építőipar, új építésű lakás