Súlyos gondban van Európa legnagyobb akkumulátorgyártója
Gazdaság

Súlyos gondban van Európa legnagyobb akkumulátorgyártója

Portfolio
A svéd Northvolt akkumulátorgyártó vállalat ideiglenesen leállítja a termelést fő gyárában és elbocsátások is tervez annak érdekében, hogy megőrizhesse pénzügyi stabilitását az iparág küszködésének közepette - számolt be a Bloomberg.

A Northvolt, Európa legnagyobb akkumulátorgyártója, nehézségekbe ütközött a termelés felfuttatása során a Skelleftea melletti fő gyárában. A kihívásokkal teli piac és a működési problémák miatt pedig már a vállalat tőzsdére lépését is el kellett halasztani. tőzsdei bevezetési terveit.

A vállalat stratégiai felülvizsgálatot indított, melynek részeként partnereket keres lengyelországi létesítményeihez. Emellett eladta egy svéd telephelyét, ahol korábban katódanyag gyártását tervezte.

A Northvolt közölte, hogy továbbra is elkötelezett svédországi, németországi és kanadai üzemei mellett. Az említett projektek ütemtervének esetleges felülvizsgálatát és további költségcsökkentő intézkedéseket ősszel jelentenek be.

Kemény lépéseket kell tennünk annak érdekében, hogy biztosítsuk a Northvolt működésének alapjait, hogy javítsuk a pénzügyi stabilitásunkat és erősítsük működési teljesítményünket

- mondta el Peter Carlsson, a cég vezérigazgatója.

Az akkumulátorgyártók piaca továbbra is romlik az elektromos járművek eladásának visszaesése miatt. A közelmúltban több nagy autógyártó is kénytelen volt csökkenteni vagy átirányítani akkumulátorprojektjeit.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

AT&T - elemzés

Egy időben az egyik kedvenc részvényem volt, kereskedtem vele és gyűjtögettem is az osztaléka miatt, de volt egy CEO váltás, és onnantól már nem az én részvényem a T. Osztalékot vágott, le

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve retteg a Nyugat attól, hogy Oroszország ezt meglépi, most mégis megtörtént – Mi következik Ukrajnában?
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
németország-lezárás-lengyelország-migracio-határellenőrzés-határ-olaf-scholz-iszlamista-szélsőséges