Itt a lista: ennyibe kerülnek hazánkban az új iPhone-ok
Gazdaság

Itt a lista: ennyibe kerülnek hazánkban az új iPhone-ok

Portfolio
Magyar idő szerint este 7 órakor elkezdődött az Apple bemutatója a kaliforniai Cupertinóban. A cég bemutatta legfrissebb termékeit: a frissített dizájnnal érkező Apple Watch Series 10 mellett az Apple Watch Ultra 2, illetve AirPods 4 és frissített AirPods Max készülékeket is bemutatta a gyártó, a legnagyobb várakozás azonban az iPhone 16 bemutatását előzte meg.

Debütál az Apple Watch Series 10

Ami az új Watch-okat illeti, a rozsdamentes acélt titánium váltja fel, melynek köszönhetően az új modellek akár 20 százalékkal is kevesebbet nyomhatnak elődeiknél. A készülék továbbá akár 50 méteres mélységig is vízálló lehet. Az Apple ígérete szerint a felhasználók mindössze 30 perc alatt 80 százalékig tölthetik fel órájukat 0-ról, és a Series 10 üzemideje akár 18 óra is lehet.

A telefonhívások javítása érdekében az Apple egy neurális hálózatot épített be a Series 10-be, amely elnyomja a háttérzajt, hogy a beszélgetések tisztábban hallhatóak legyenek.

Ami a népszerű fitnesz funkciókat illeti, az Apple Watch új funkciókat vezetett be az edzések nyomon követésére. A kajakosok, kenusok és evezősök számára az Apple Watch edzésalkalmazása képes nyomon követni az útvonalakat és az evezős tevékenységet, emellett az új Tides Appnak köszönhetően immáron a víz mélységét, illetve hőmérsékletét is érzékelheit a készülék.

A Series 10 ára 399 dollártól kezdődik, és ugyan már mostantól előrendelhető, de majd csak szeptember 20-ától lesz elérhető.

AirPods 4 és AirPods Max

Az Apple bejelentette új AirPods 4 érkezését is, ami a gyártó ígérete szerint a valaha volt legjobb és legkényelmesebb AirPods, melynek tokja amellett, hogy az eddigi legkisebb, UBC-C kompatibilis, és vezeték nélkül is lehet tölteni.

Az AirPods 4 129 dollárért, az aktív zajszűréssel ellátott verzió pedig 179 dollárért lesz kapható.

Az Apple továbbá bejelentette a frissített AirPods Max készülékeket is, melyek USB-C töltéssel és három új színnel (narancssárga, lila és csillagfény) érkeznek. A készülék továbbra is 549 dollárba kerül, és szintén szeptember 20-án kerül majd piacra.

iPhone 16

Ezt követően pedig az új iPhone-ok is bemutatásra kerültek, melyeket az Apple saját állítása szerint már a kezdetektől fogva az Apple Intelligence-re re építettek.

A készülök repülőgépipari minőségű alumíniumból és a készülékházban 85 százalékban újrahasznosított anyagból készült.

Az iPhone 16 6,1, a 16 Plus pedig 6,7 hüvelykes méretben érkezhet majd, mindkét verzió esetében testreszabhatóak lesznek az akciógombok (ez tavaly a 15 Pro-nál debütált). Emellett a telefonok teljesen új kameravezérlőt kapnak, így biztosítva azonnali hozzáférést a kamerához akár egyetlen kattintással.

Az új készülékek a vadonatúj, A18 chippel lesznek felszerelve, melyet a generatív AI modellek futtatására optimalizáltak. Az új chip a gyártó ígérete szerint akár 60%-kal is gyorsabb lehet, mint az iPhone 12-ben lévő CPU, és a sebessége alapján kihívója lehet a csúcskategóriás asztali PC-knek, míg az iPhone 15-höz képest akár 40 százalékkal is gyorsabbak lehetnek az új készülékek.

A 16 Pro és 16 Pro Max készülékek 6,3, illetve 6,9 hüvelykes kijelzővel lesznek ellátva, amelyek a vállalat szerint messze a valaha volt legjobb iPhone kijelzőkkel rendelkeznek majd. A két modell 4 színben lesz elérheti: fekete, fehér, az úgynevezett natúr, valamint egy "sivatagi" színben is.

A 16 Pro Max a gyártó ígéretei szerint minden idők legjobb iPhone-akkumulátor-üzemidejével rendelkezik. Az új iPhone Pro modellek második generációs 3 nanométeres tranzisztorokkal ellátott A18 Pro chipet és egy új, 16 magos neurális motort tartalmaznak, amely az Apple Intelligence-t hajtja, és amelyet a vállalat szerint kifejezetten a generatív AI-munkaterhelésekhez terveztek.

A fentebb említett készülékekhez hasonlóan az új iPhoneok is szeptember 20-ától kerülnek a forgalomba:

Az Iphone 16 ára 799 dolláról indul, míg a 16 Plus-é 899 dollárról . Az iPhone 16 Pro 999 dollárról indul , a Pro Max pedig 1199 dollárról.

Mi a helyzet a magyar árakkal?

Ami a magyar árakat illeti:

  • Az Apple Watch Series 10 indulóára hazánkban 189 990 forint, a Watch Ultra 2-é pedig 379 990 forint.
  • Az AirPods 4 59 990 forintba kerül majd, míg az aktív zajszűréssel rendelkező modell 84 990 forintért lesz kapható. A frissített AirPods Max pedig 239 990 forintba kerül majd hazánkban.
  • Az iPhone 16 indulóára 399 990 forint, a 16 Plus-é pedig 449 990 forint.
  • Az Iphone 16 Pro indulóára 499 990 forint, míg a 160 Pro Maxé 599 990 forint.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

AT&T - elemzés

Egy időben az egyik kedvenc részvényem volt, kereskedtem vele és gyűjtögettem is az osztaléka miatt, de volt egy CEO váltás, és onnantól már nem az én részvényem a T. Osztalékot vágott, le

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve retteg a Nyugat attól, hogy Oroszország ezt meglépi, most mégis megtörtént – Mi következik Ukrajnában?
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
Aleksz-251-oroszorszag-keteltu-repulogep-baleset