Kiderültek a részletek a Miskolctapolcai Barlangfürdő leégésének körülményeiről
Gazdaság

Kiderültek a részletek a Miskolctapolcai Barlangfürdő leégésének körülményeiről

Portfolio
Elektromos meghibásodás okozhatta a tűzesetet Miskolctapolca népszerű Barlangfürdőjében - tájékoztatott Miskolc önkormányzata a hatósági vizsgálatok alapján. A Miskolci Fürdők Kft. vezetője, Németh Judit az InfoRádiónak nyilatkozva részletezte a tűzoltás során felmerült nehézségeket és a további károk megelőzésére tett lépéseket. A fürdőkomplexum egyes részei szerencsére épen maradtak - írta az Infostart.

A miskolctapolcai Barlangfürdőben még folyamatban vannak a tűzvizsgálati és kárfelmérési munkálatok. A pénteki tűzeset, amely súlyosan megrongálta a fürdő tetőszerkezetét, nem szándékos gyújtogatás eredménye volt - ezt már kizárták a szakértők. A pontos károk felmérésére kedden érkezik kárszakértő a helyszínre. Addig nem lehetséges a sérült tetőszerkezet ideiglenes lefedése, de amint a felmérés elkészül, azonnal megkezdik a további károsodás megelőzését célzó munkálatokat.

Németh Judit az InfoRádióban elmondta, hogy a tetőszerkezet teljesen megsemmisült az aquaterápiás részleg és a fürdőcsarnok felett.

Itt egy fém tető volt található, alatta voltak a száraz fa gerendák. Nagy probléma volt az, hogy a tűzoltók a tüzet nem tudták addig oltani, amíg a fémtető ott volt, ezért meg kellett azt bontaniuk

- fogalmazott az ügyvezető. Hozzátette, hogy a kár mértékének megállapításához fontos lesz meghatározni, hogy csak a tető sérült-e, vagy az épület szerkezete is károsodott.

Örömteli hír, hogy a fürdőcsarnokban, ahol a tető megsemmisült, a sziklák épnek tűnnek, és úgy látszik, a járatokban sincs sérülés

- mondta Németh Judit. Azonban hangsúlyozta, hogy a pontos állapotfelméréshez a sziklák minden négyzetcentiméterét alaposan meg kell vizsgálni, ami speciális szakértelmet igénylő, nehéz feladat.

Az elsődleges cél most az épület jelenlegi állapotának megőrzése és a további állagromlás megakadályozása. Ennek érdekében lefóliázzák a sérült részeket, hogy megelőzzék a további vízkárt.

A Miskolci Fürdők Kft. vezetősége azon dolgozik, hogy átszervezéssel és a feladatok újraosztásával megőrizzék a dolgozók munkahelyeit. Németh Judit kitért arra is, hogy bár korábban voltak fenntartási nehézségek, a helyzet azóta javult, részben a gázárak normalizálódásának köszönhetően. Ugyanakkor kiemelte, hogy továbbra is szükség van energiahatékonysági beruházásokra.

A miskolci önkormányzat közleménye szerint megkezdődött egy műszaki szakértői csoport felállítása, amely megtervezi a fürdő újjáépítéséhez szükséges munkálatokat és azok időtartamát.

Számos magánszemély, más fürdővárosok és a Magyar Fürdőszövetség is felajánlotta segítségét a helyreállításban.

Az önkormányzat a pénzbeli adományok fogadására külön bankszámlát hozott létre, amelynek számlaszáma kedden délelőtt válik nyilvánossá.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Vajda János

Kasza Elliott-tal

AT&T - elemzés

Egy időben az egyik kedvenc részvényem volt, kereskedtem vele és gyűjtögettem is az osztaléka miatt, de volt egy CEO váltás, és onnantól már nem az én részvényem a T. Osztalékot vágott, le

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve retteg a Nyugat attól, hogy Oroszország ezt meglépi, most mégis megtörtént – Mi következik Ukrajnában?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nagy marton