Sikerült elkerülni a sztrájkot a Boeingnél
Gazdaság

Sikerült elkerülni a sztrájkot a Boeingnél

Portfolio
Hosszas huzavona után a Boeing és a dolgozóit képviselő szakszervezet új munkaügyi megállapodást kötött, így sikerült elkerülnie a problémákkal küzdő cégnek az esetleges sztrájkot a legfontosabb gyáraiban. A megállapodás többek között négy év alatt 25 százalékos béremelést, valamint az egészségügyi költségek és nyugdíjazási juttatások terén lévő további javításokat tartalmaz - számolt be a CNBC.

A Gépészek és Repülőgépipari Dolgozók Nemzetközi Szövetsége, amely a Boeing Seattle és Oregon környéki gyáraiban dolgozó mintegy 33 ezer munkavállalót képviseli, közölte, hogy a megállapodás biztosítja a vállalat kötelezettségvállalását a következő repülőgépek csendes-óceáni és északnyugati régióban történő gyártására.

A dolgozóknak azonban még jóvá kell hagyniuk a megállapodást, a sztrájk elkerülése önmagában azonban már így is elég nagy sikernek tekinthető Kelly Ortberg, a Boeing új vezérigazgatója számára, aki a biztonsági és minőségi válsággal küzdő cég helyzetének stabilizálását tűzte ki célul.

Stephanie Pope, a Boeing kereskedelmi repülőgépekért felelős részlegének vezérigazgatója kiemelte:

A szerződési ajánlat az eddigi legnagyobb általános béremelést és alacsonyabb egészségügyi költséghányadot biztosít, hogy az egészségügyi ellátás megfizethetőbb legyen a dolgozók számára. Emellett az ajánlat nagyobb vállalati hozzájárulást a nyugdíjba vonuláshoz, valamint a munka és a magánélet jobb egyensúlyát szolgáló fejlesztéseket is magába foglal

- mondta Stephanie Pope, a Boeing kereskedelmi repülőgépekért felelős részlegének vezérigazgatója.

Pénzügyileg a vállalat nehéz helyzetben van a sok önhibájából elkövetett hiba miatt. A szakszervezet tagjai azok, akik ezt a vállalatot újra a helyes útra terelhetik

- hangsúlyozta vasárnapi közleményében a szakszervezet. A közleményből az is kiderült, hogy a szakszervezeti szavazást szeptember 12-re tervezik.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Ez történt a héten 09.08

Rossz hetet zártak a tőzsdék, az egyik kiváltó ok az Nvidia esetleges trösztellenes feldarabolásáról szóló hír volt, a másik a gyenge amerikai munkaügyi adatok, amik nem is voltak annyira gye

Kasza Elliott-tal

AT&T - elemzés

Egy időben az egyik kedvenc részvényem volt, kereskedtem vele és gyűjtögettem is az osztaléka miatt, de volt egy CEO váltás, és onnantól már nem az én részvényem a T. Osztalékot vágott, le

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, új szuperállampapír: százmilliárdokat tartanak a magyarok egy értelmetlenné vált befektetésben

Vezető modellező

Vezető modellező
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
D_MTI20240908002