Öt településen tartanak ma időközi önkormányzati választást
Gazdaság

Öt településen tartanak ma időközi önkormányzati választást

MTI
Öt településen rendeznek időközi önkormányzati választást vasárnap: Koppányszántón, Büssüben és Szijártóházán azért tartanak időközi polgármester-választást, mert a június 9-ei általános választáson szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végzett jelöltek között. Oroszlányban szintén szavazategyenlőség miatt, Újfehértón pedig a képviselő lemondása miatt kell egyéni választókerületi képviselőt választani.

A Tolna vármegyei Koppányszántón június 9-én Niklai Gábor (Fidesz-KDNP) és Partinné Bondor Anna (független) egyaránt 91-91 szavazatot kapott. A vasárnapi időközi polgármester-választáson a 340 lakosú településen ugyanerre a két jelöltre szavazhat a névjegyzékben szereplő 275 választópolgár.

A Somogy vármegyei Büssüben a vasárnapi polgármester-választáson Hegedüs Zoltán, Pintér Csaba és Szegvári József verseng, a három független indulóra egy szavazókörben voksolhat a Kaposvárhoz közeli község 240 választópolgára. Az időközi voksolásra a júniusi önkormányzati választás eredménytelensége miatt van szükség: akkor az élen szavazategyenőség alakult ki Hegedüs Zoltán és Szegvári József között, mindketten 60-60 voksot kaptak.

A Zala vármegyei Szijártóházán 41 választópolgár szerepel a névjegyzékben, ők két független polgármesterjelölt közül választhatnak vasárnap. Júniusban három független jelölt volt, akkor a legtöbb szavazatot Ivacska Szilárd és Sárvári Éva kapta, egyaránt 10-10 voksot. A mostani voksoláson az akkori három aspiráns közül kettő visszalépett, így Sárvári Éva mellett új jelöltként Sárvári Terézia méreti meg magát. A két polgármesterjelölt egyben az újonnan felálló kéttagú képviselő-testület tagja is lett a júniusi választáson, így bármelyikük is győz, a helyére új képviselő kerül. Tavasszal azonban a harmadik és a negyedik legtöbb szavazatot kapó képviselőjelölt között szintén szavazategyenlőség volt, így most sorsolással döntenek arról, hogy közülük ki lesz a képviselő-testület új tagja.

A Komárom-Esztergom vármegyei Oroszlány 4. számú egyéni választókerületében is azért kell időközi választást tartani, mert a június 9-i önkormányzati választáson szavazategyenlőség alakult ki Babai János (Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre) és Auerné Böröczky Erzsébet (Fidesz-KDNP) között. A vasárnapi időközi képviselő-választáson újra indul a két, egyenlő számú szavazatot kapó jelölt, hozzájuk a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeként Puskás Alexa csatlakozik. A választói névjegyzékben 1740-en szerepelnek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Újfehértó 4. számú egyéni választókerületében azért tartanak időközi képviselő-választást, mert a júniusban képviselővé választott Gulyás Gábor (Szövetségben városunkért) lemondott. A vasárnapi voksoláson Gyermán János (Szövetségben városunkért) és Kása István (független) indul, a választói névjegyzékben 1395-en szerepelnek.

Címlapkép forrása: krisanapong detraphiphat via Getty Images

Kasza Elliott-tal

AT&T - elemzés

Egy időben az egyik kedvenc részvényem volt, kereskedtem vele és gyűjtögettem is az osztaléka miatt, de volt egy CEO váltás, és onnantól már nem az én részvényem a T. Osztalékot vágott, le

Kiszámoló

Hogy állnak most a lakáshitel-kamatok?

Hitelügyintézős Gáborunkat kértem meg, hogy írjon egy rövid összefoglalót, hogyan állnak most a lakáshitel-kamatok, illetve mi várható mostanában. Sokak szerencséjére a BIRS és a hosszú

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, új szuperállampapír: százmilliárdokat tartanak a magyarok egy értelmetlenné vált befektetésben

Vezető modellező

Vezető modellező
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
donald trump