Lángszóró drónokat vetett be az ukrán hadsereg - Ukrán háborús híreink vasárnap
Gazdaság

Lángszóró drónokat vetett be az ukrán hadsereg - Ukrán háborús híreink vasárnap

Portfolio
Az ukrán légierő szerint Oroszország szombaton összesen 67 nagy hatótávolságú drónt indított egy éjszakai tömeges támadás során, amelyek közül 58-at sikerült lelőni, a légvédelmi egységeket Ukrajna 11 régiójában vetették be, Kijevben a parlament épülete mellett is találtak drónroncsokat. Közben lángszóró drónokat használ az ukrán hadsereg, hogy felégesse az oroszok állásait. Ukrajnai háborús híreink vasárnap.
Megosztás

A Fehér Ház drámai eszkalációnak tartaná iráni ballisztikus rakéták eljuttatását Oroszországnak

A Fehér Ház szerint "drámai eszkaláció" lenne az Irán részéről Oroszország számára nyújtott támogatásban, ha az ballisztikus rakéták szállítására is kiterjedne - ezt az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője közölte szombaton, reagálva azokra a sajtóhírekre, miszerint ez a szállítás megtörtént.

Az amerikai elnöki hivatal a közleményen kívül hivatalosan nem erősítette meg az amerikai médiában megjelent értesülést, amely hivatalos forrásokra hivatkozva jelent meg hírszerzési jelentések alapján a ballisztikus rakéták oroszországi szállításával kapcsolatban, magában foglalva azt is, hogy az eszközöket az Ukrajna ellen vívott háborúban vetnék be.

Sean Sewitt nemzetbiztonsági szóvivő szerint az Oroszország és Irán közötti partnerség veszélyezteti Európa biztonságát, valamint aláhúzza azt, hogy Irán destabilizáló hatása túlnyúlik a Közel-Keleten, és az egész világot érinti. Irán állandó ENSZ-képviselete közleményben reagált a megjelentekre. Eszerint "Irán embertelennek tartja a konfliktusban részes feleket katonai segítséggel ellátni, ami csak növekvő emberi áldozathoz, az infrastruktúrában esett kárhoz és a tűzszüneti tárgyalásoktól való távolodáshoz vezet". Hozzáteszi, hogy Teherán ezért sürget minden országot, hogy állítsa le a fegyverszállításokat a háborúban állók számára. (MTI)

Megosztás

Egymást vádolják a háborúzó felek

Ukrajna és Oroszország egymást vádolja a határ menti régióik elleni éjszakai légitámadásokkal. Ukrán tisztviselők szerint két ember meghalt és négy megsebesült Szumi térségében, Oroszország szerint pedig három civil megsérült Belgorodban. A szumi sebesültek között két gyermek is volt - közölte az északkelet-ukrajnai régió katonai közigazgatása vasárnap a Telegramon. Több lakóház és autó is megrongálódott - közölték. Mindkét fél tagadja, hogy civileket vennének célba, mondván, hogy a támadások célja egymás háborús erőfeszítések szempontjából kritikus infrastruktúrájának megsemmisítése. (Reuters)

Megosztás

Lángszóró drónokat vet be az ukrán hadsereg

Ukrajna a jelek szerint lángszóró "sárkánydrónokat" vet be az orosz hadsereggel vívott háborújában, írja a CNN.

A közösségi médiában, többek között az ukrán védelmi minisztérium által szerdán a Telegramban közzétett videósorozaton látható, amint az alacsonyan repülő drónok tűzáradatot - valójában olvadt fémet - szórnak az oroszok állásokra.

Az alumíniumpor és vasoxid fehéren izzó keveréke, az úgynevezett termit, akár több mint 2000 Celsius-fok hőmérsékleten ég, és leégeti az orosz csapatoknak fedezéket nyújtó fákat és növényzetet.

"A csapásmérő drónok a mi bosszúszárnyaink, amelyek egyenesen az égből hozzák a tüzet!" - áll az ukrán 60. gépesített dandár közösségi médiában közzétett bejegyzésében. "Valódi fenyegetéssé válnak az ellenség számára, olyan pontossággal égetik el az állásait, amire semmilyen más fegyver nem képes" - folytatódott a poszt.

Megosztás

Tömeges dróntámadás több régióban

Az ukrán légierő szerint Oroszország szombaton összesen 67 nagy hatótávolságú Shahed drónt indított egy éjszakai tömeges támadás során, amelyek közül 58-at sikerült lelőni.

A légierő a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett közleményében közölte, hogy a légvédelmi egységeket Ukrajna 11 régiójában vetették be.

A fővárosban, Kijevben a parlament épülete mellett találták meg a drónok roncsait - közölte a törvényhozás egy külön közleményben, amelyet a hivatalos Telegram-oldalán tett közzé több fotóval együtt. (Reuters)

Megosztás

Több mint 19 ezren érkeztek Ukrajnából Magyarországra

Magyarország területére 2024. szeptember 7-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 6714 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 12488 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 47 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. (MTI)

Címlapkép forrása: Diego Herrera Carcedo/Anadolu via Getty Images

Kasza Elliott-tal

AT&T - elemzés

Egy időben az egyik kedvenc részvényem volt, kereskedtem vele és gyűjtögettem is az osztaléka miatt, de volt egy CEO váltás, és onnantól már nem az én részvényem a T. Osztalékot vágott, le

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, új szuperállampapír: százmilliárdokat tartanak a magyarok egy értelmetlenné vált befektetésben

Vezető modellező

Vezető modellező
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
donald trump