NGM: kedvező a magyar üzemanyag ára
Gazdaság

NGM: kedvező a magyar üzemanyag ára

MTI
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztatása szerint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai alapján augusztusban Magyarországon a benzin átlagára 7 forinttal volt kedvezőbb a szomszédos országok átlagáránál, míg a gázolaj ára megegyezett azok átlagával.

A közlemény szerint az EU Weekly Oil Bulletin kimutatásai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin augusztusi átlagára 605 forint volt, ami 7 forinttal, 1,1 százalékkal volt alacsonyabb a szomszédos országok 612 forintos átlagértékénél. A dízel augusztusi átlagára megegyezett a környező országokban mért átlagárral: 611 forint volt. A KSH adatai szerint mind a benzin, mind pedig a dízel üzemanyag esetében

érdemi csökkenés ment végbe a júliusi havi átlagárhoz képest: a benzin esetében 7, a gázolaj esetében 10 forintos mérséklődés következett be.

Augusztusban így a magyar üzemanyagnál drágábban lehetett tankolni Ausztriában, Horvátországban, Szerbiában, Szlovéniában és Szlovákiában is. A közzétett adatok szerint a dízelolaj átlagára Ausztriában, Horvátországban, Szerbiában és Szlovéniában meghaladta a magyar értéket. Az NGM szerint szombaton a nagykereskedelmi üzemanyagárak tovább csökkentek, így a lakosság jelenleg 57 forinttal olcsóbban tankolhat benzint, valamint 61 forinttal olcsóbban dízelt azok áprilisi és februári csúcsértékeihez képest.

Hozzátették: a Magyar Ásványolaj Szövetség és a Független Benzinkutasok Szövetségének javaslata nyomán, a Nemzetgazdasági Minisztérium egyetértésével, júliusban sor került az üzemanyagárak statisztikai elemzési módszerének finomítására. Ennek eredményeként az árak nyomon követése a korábbi heti összehasonlítások helyett havi adatközlések alapján valósul meg. A változtatás oka, hogy ezzel kiszűrhető az egyes országok sajátosságaiból adódó eltérések túlzott hatása.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Kasza Elliott-tal

AT&T - elemzés

Egy időben az egyik kedvenc részvényem volt, kereskedtem vele és gyűjtögettem is az osztaléka miatt, de volt egy CEO váltás, és onnantól már nem az én részvényem a T. Osztalékot vágott, le

Kiszámoló

Hogy állnak most a lakáshitel-kamatok?

Hitelügyintézős Gáborunkat kértem meg, hogy írjon egy rövid összefoglalót, hogyan állnak most a lakáshitel-kamatok, illetve mi várható mostanában. Sokak szerencséjére a BIRS és a hosszú

Holdblog

Fordítva ülünk a lovon

Gazdasági megtérülésre inkább az számíthat, aki a saját érdekében cselekszik a közösség érdeke helyett. Eközben hajlamunk van eltekinteni a fenntarthatóság érvényesítésétől, vagy meg

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, új szuperállampapír: százmilliárdokat tartanak a magyarok egy értelmetlenné vált befektetésben

Vezető modellező

Vezető modellező
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
nap-napsutes-felho-homerseklet-idojaras-milyen-ido-varhato-milyen-idojaras-varhato