Van egy hatmilliós ország, ahol mindössze kétezren haltak bele a Covidba
Gazdaság

Van egy hatmilliós ország, ahol mindössze kétezren haltak bele a Covidba

Portfolio
Miközben a 9,6 milliós Magyarországon közel 50 ezer halálos áldozatot szedett a Covid, a 6 milliós Szingapúrban ez a szám mindössze 2102.

Szingapúr egyike volt a világ azon országainak, amelyek a legkomolyabban vették a Covid elleni védekezést, és szigorú óvintézkedéseket léptettek életbe.

Meg is lett a pozitív eredménye: a szingapúri Egészségügyi Minisztérium (MOH) közlése szerint a világjárvány 2020-as kezdete és 2024 júniusa között 2102 koronavírus-haláleset történt a városállamban, ami a közegészségügyi szakértők szerint alacsony szám – írja a The Straits Times

Szingapúr jól teljesített ugyan a Covid-19 elleni küzdelemben, a világjárvány így is megemelte a korosztályok szerint standardizált halálozási arányt, azt a mutatót, amely kiszűri a népesség gyors öregedésének a hatását.

Ez a ráta 2022-ben 1000 lakosra vetítve 5,9-re emelkedett, szemben a 2020-as 5,2-vel és a 2021-es 5,6-tal. A 2023-ban az érték 5,6-ra csökkent vissza.

A szakértők hangsúlyozzák: nem pusztán a Covid közvetlen következményeként emelkedett meg a halálozás Szingapúrban, hanem azért is, mert a járvány hatására kevesebben fértek hozzá a meglévő betegségük kezeléséhez szükséges gyors egészségügyi ellátáshoz.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Buxelliott - Elliott Wave Hungary

Bitcoin

Az elmúlt hónapokban egy oldalazó korrekció futott le hetes idősíkon, melynek befejezését követően további emelkedés érkezhet.Egy leszúrással elérte az árfolyam a korrekció ideális szint

Holdblog

Ahol minden jó, mégis mindenki boldogtalan

Választást tartanak három német tartományban, amelyek az egykori NDK-hoz tartoztak. Ennek apropóján osztja meg Zentai Péter, Zentuccio személyes tapasztalatait az országrészről, ami hiába tart

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Berobbant a halálos járvány: egy gyors húzással elkerülhető még a katasztrófa
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
románia-életszínvonal-vásárlóerő-statisztika-fogyasztás-actual-individual-consumption-felzárkózás-fejlettség-felülvizsgálat-gazdasági-növekedés