Portfolio signature

Ez a hét a feje tetejére állíthatja a piacokat: jön a legfontosabb adat, amire minden befektető odafigyel

Portfolio
Ez a hét különösen fontos lesz, jön ugyanis az adat, amely Jerome Powell Fed-elnök megszólalása után a legfontosabb makrogazdasági indikátorrá lépett elő. A befektetők számára nagyon fontos lesz ez a hét, ha meglepő adatok jönnek, a tőzsdei mozgás garantált. Az Egyesült Államokra figyelünk, de idehaza és Európa többi országában is fontos adatok jönnek. Heti makronaptárunkban mutatjuk, mire kell figyelni.

Mi történt múlt héten?

A múlt hét legfontosabb eseménye a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntése volt. Az MNB másfél év után tartott szünetet a kamatcsökkentésben, az irányadó ráta maradt 6,75%. A jegybank emellett azt mondta, hogy az év hátralevő részében 1 vagy 2 kamatcsökkentés jöhet, a mérleg most a két kamatcsökkentés felé billent el, de a jegybank adatvezérelt lesz, tekintettel lesz az infláció mellett a pénzpiaci stabilitásra, az országkockázati megítélésre és a külső feltételekre. Emellett az eurózóna inflációs adata is fontos volt, az adat megfelelt a várakozásoknak.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Az MNB kamatdöntése erőt adott a forintnak, amely az egész hetet tekintve erősödött, és a 390-hez volt közelebb péntek délután, mint a 395-höz. A piacok oldalaztak a héten, az S&P500 indexben az esések és az emelkedések egymást követték, az Nvidia gyorsjelentése borzolta a befektetők kedélyeit.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Mi történik ezen a héten?

A héten a legfontosabb adat az amerikai munkaerőpiaci közlés lesz. A Fed már egyértelműen aggódik a munkaerőpiac trendszerű gyengülése miatt, emiatt az adatnak különösen nagy jelentősége lesz a kamatvárakozásokra vonatkozóan. Ezen kívül is érkeznek fontos adatok, napokra bontva a következő sorrendben:

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Mi mozgatja most a piacokat?
  • Mi történt múlt héten a piacokon?
  • Milyen fontos események jönnek ma?
  • Melyik napokon kell nagyon odafigyelnie a befektetőknek?
  • Miért vált a legfontosabb piacmozgató adattá a pénteken érkező NFP-jelentés?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés