Megvan Győrffy Balázs utódlására a jelölt
Gazdaság

Megvan Győrffy Balázs utódlására a jelölt

Portfolio
Az Agrárkamara elnöki posztjára egyetlen jelölés érkezett, amely szerint a kormányból kerülhet ki az új vezető: Papp Zsolt, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára, aki eddig a vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelt válthatja a botránya miatt megbukott Győrffy Balázst – írj a hvg.hu.

A lap szerint a döntésről a 304 országos küldött szeptember 13-án szavaz. Papp Zsolt jelölése Győrffy Balázs lemondását követi, aki egy ittas állapotban történt incidens miatt távozott a közéletből, és eljárás is indult ellene súlyos testi sértés bűntettével és egyéb bűncselekményekkel kapcsolatban.

Papp Zsolt karrierje során jelentős tapasztalt szakember: 2020 óta dolgozik az Agrárminisztériumban, és eddig több száz milliárd forintnyi támogatás elosztását irányította. A szakember élelmiszer-minőségbiztosító agrármérnöki diplomával rendelkezik, és az Agrárkamara elnöki pozíciója számára ideális jelöltnek tűnik, figyelembe véve kormányzati törekvéseket, amelyek a magyar élelmiszeripar megerősítésére és a vidéki térségek fellendítésére irányulnak. Ezen kívül Papp a MAGOSZ Ifjú Gazda Tagozatának elnöke, így szerepe a választások során is kulcsszereplő lehet.

Győrffy Balázs lemondása nemcsak az Agrárkamara, hanem az Európai Parlament szintjén is változást jelent: EP-képviselői mandátumának helyettesítéséről a Fidesznek kell döntenie. A szabályok szerint a következő legjobban rangsorolt listás jelölt kapja a mandátumot. A jelenlegi információk szerint Bólya Boglárka, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának miniszteri biztosa lehet a legesélyesebb, hogy Brüsszelbe kerüljön, miután korábban az Európai Parlament elnökének jogi tanácsadójaként is dolgozott.

Címlapkép: Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelõs helyettes államtitkára beszél a Gróf Széchenyi Család Alapítvány által alapított, az Év Széchenyi Vállalkozása 2023 Díjak átadásán a Stefánia Palotában 2023. november 9-én. A fotó forrása: MTI Fotó/Lakatos Péter

HitelesAndrás

Melyik bank a legjobb?

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Melyik bank a legjobb? Ha egy ilyen kérdésre valaki csípőből válaszol, akkor legyenek erős fenntartásaid... nincs olyan egységesen jó megoldás, ami

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Külföldön tartott magyar vagyonokra bukkant az MNB
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Paks II szabadon felhasználható