Drasztikus lépésre készül a Shell
Gazdaság

Drasztikus lépésre készül a Shell

Portfolio
A Shell olajipari óriásvállalat jelentős létszámcsökkentést tervez az olaj- és gázkutatási, valamint fejlesztési részlegében. A Reuters értesülései szerint a cég az érintett területeken dolgozók mintegy 20 százalékától válna meg.

A tervezett leépítés elsősorban a vállalat nagy-britanniai és hollandiai irodáit érintheti. A végleges döntés előtt a Shell konzultációt folytat a munkavállalói érdekképviseletekkel.

Az upstream üzletág, amely magában foglalja a feltárási és kútfejlesztési egységeket, kulcsfontosságú a Shell számára: 2023-ban ez a részleg termelte a vállalat 28,25 milliárd dolláros korrigált eredményének több mint egyharmadát.

Wael Sawan vezérigazgató, aki 2023 januárjában lépett hivatalba, a vállalat teljesítményének javítását és a nyereségesség növelését tűzte ki célul. Ennek részeként a Shell azt tervezi, hogy bővíti cseppfolyósított földgáz (LNG) üzletágát, stabilizálja az olajkitermelést, és a legjövedelmezőbb területekre összpontosít.

A Shell célja, hogy kevesebb kibocsátással több értéket teremtsen, a teljesítményre, a fegyelemre és az egész vállalaton belüli egyszerűsítésre összpontosítva. Ez magában foglalja a strukturális működési költségek 2-3 milliárd dolláros csökkentését 2025 végéig

- áll a vállalat közleményében.

Az elmúlt időszakban a Shell már visszafogta tevékenységét a megújuló energiaforrások területén, valamint eladta kiskereskedelmi energiaüzletágait, finomítóit és egyes olaj- és gázkitermelési egységeit. Továbbá márciusban gyengítette 2030-as szén-dioxid-csökkentési célját, és visszavonta a 2035-ös évre vonatkozó célkitűzését.

Kiszámoló

Megnézed, hogy kire bízod a pénzed?

Viszonylag sűrűn hívnak \"szenzációs befektetési lehetőségekkel\" telefonon, szinte mindig angolul, méghozzá rossz akcentussal beszélt angollal. Rövid úton kinyomom őket. (Automaták tárcsá

HitelesAndrás

Melyik bank a legjobb?

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Melyik bank a legjobb? Ha egy ilyen kérdésre valaki csípőből válaszol, akkor legyenek erős fenntartásaid... nincs olyan egységesen jó megoldás, ami

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Külföldön tartott magyar vagyonokra bukkant az MNB
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
kamala harris