Nagyon rossz hírt kaptak a magyarok az időjárásról
Gazdaság

Nagyon rossz hírt kaptak a magyarok az időjárásról

Portfolio
A HungaroMet közlése szerint bár vasárnap még voltak biztató szimulációk a valószínűségi előrejelzésekben, a legfrissebb eredmények most már inkább a melegebb forgatókönyveket tartják esélyesebbnek a következő másfél hétre nézve. A meteorológiai szolgálat frissítette a következő napokra kiadott figyelmeztetéseket is.

Egyre rosszabbak a kilátások

Vasárnap még voltak biztató szimulációk a valószínűségi előrejelzésekben, de sajnos a legfrissebb eredmények most már inkább a melegebb forgatókönyveket támogatják

- írta a HungaroMet a következő másfél időjárása tekintetében.

A meteorológiai szolgálat kiemelte: a bizonytalanság mértéke még mindig nagy, de összességében nem állunk jól a lehűlés terén.

Ahogyan arról beszámoltunk, kedden az ország nyugati részét jelentős esők áztatták, volt olyan hely, ahol egy egész havi csapadék leesett. Várhatóan az ország többi részén sem marad el a csapadék, 16 órától Magyarország középső és a keleti részei is kapni fognak az esőből, így aszályos területeken valamennyit enyhíthet a helyzeten az érkező csapadék.

Időjárás szerdán

Szerdán országszerte sok lesz a napsütés, legfeljebb a Dunántúlon képződhet több gomolyfelhő, ezekből délután a nyugati, délnyugati megyékben fordulhat elő zápor, zivatar. Az északkeleti szél elsősorban az Alföld keleti felén lehet élénk. Emellett zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos lökések előfordulhatnak - írta a meteorológiai szolgálat.

Zivatar miatt holnapra Vas, Zala, Somogy és Baranya megyékre is első szintű (sárga) figyelmeztetést adtak ki.

Kép forrása: HungaroMet

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul. Magas középhőmérséklet miatt holnapra számos megyére első szintű, Békés megyére pedig második szintű (narancs) figyelmeztetést adtak ki.

Kép forrása: HungaroMet

Időjárás csütörtökön

Csütörtökön kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés várható. Csapadék nem lesz. Az északkeleti szél a keleti megyékben megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 21 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken néhány fokkal hűvösebb lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között valószínű.

Csütörtökre magas középhőmérséklet miatt számos megyére első szintű, Csongrád-Csanád megyére pedig második szintű (narancs) figyelmeztetést adtak ki.

Kép forrása: HungaroMet

Időjárás pénteken

Pénteken gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 21 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken néhány fokkal hűvösebb lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között valószínű.

Péntekre magas középhőmérséklet miatt számos megyére első szintű, Csongrád-Csanád megyére pedig második szintű (narancs) figyelmeztetést adtak ki.

Kép forrása: HungaroMet

Időjárás szombaton

Szombaton gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem lesz. Az északi szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 21 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken néhány fokkal hűvösebb lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között valószínű.

Időjárás vasárnap

Vasárnap kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. Hajnalban a hőmérséklet többnyire 16 és 22 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken néhány fokkal hűvösebb lesz.

Délután 32 és 37 fok között várhatóak a csúcsértékek.

Hétvégi időjárás a Balatonnál

Az Időkép időjárás-előrejelzése szerint a következő hétvége nyárias időt hoz a Balaton térségébe, igaz vasárnapra pár fokkal mérséklődhet a meleg.

előrejelzésük szerint a napos idő mellett főként vasárnap fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar.

Szombaton 32-33, vasárnap 28-30 fok körül alakulhatnak a maximumok, az északias szelet gyakran élénk, erős lökések kísérhetik. Figyelmeztetnek: a napos időszakokban 11 és 15 óra között erős lesz az UV-sugárzás.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

HitelesAndrás

Melyik bank a legjobb?

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Melyik bank a legjobb? Ha egy ilyen kérdésre valaki csípőből válaszol, akkor legyenek erős fenntartásaid... nincs olyan egységesen jó megoldás, ami

Kiszámoló

Nyaralás olcsóbban

Sokan útra kelnek évente legalább egyszer, hogy valahol eltöltsék a szabadságukat. Sok embernek ez külföldi utazást jelent, ami érthető is, mert ma már gyakran olcsóbban ki lehet jönni több

Holdblog

A hype nem a bevételt követi

Tanulságos, milyen eltérések vannak a legnagyobb piaci kapitalizációval és a legnagyobb éves bevétellel rendelkező cégek listája közt. Az itt látható grafikon az éves bevétel alapján... Th

Holdblog

Ezért nem omlott még össze a forint

Szabó Lászlóval, a HOLD Alapkezelő alapítójával és jelenleg felügyelőbizottsági elnökével készített podcastot a Klasszis. Az augusztus elejei mini tőzsdepánik apropóján Csabai Károly, a

RSM Blog

Cégérték számítás: tények, tévhitek

Egy cég valós piaci cégértékének számítása nem csupán számok és pénzügyi mutatók összegzése, hanem egy összetett elemzési folyamat, amely számos tényezőt vesz figyelembe. Mégis, gyak

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Palotaforradalom készül Brüsszelben, amiből kihagyják a magyar kormányt
Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Minden szomszédjától áramimportra szorult Magyarország