Portfolio signature

Megvolt a várva várt fordulat, a piaci hatások viszont csak most jöhetnek

Portfolio
A legfrissebb heti makronaptárunkban megmutatjuk, hogy a hét melyik napján jönnek fontos adatközlések, események, és hogy mi mozgatja most a piacokat. A héten az MNB kamatdöntése mellett elsősorban arra kell figyelni, hogy a múlt heti Fed-esemény hogyan befolyásolja a piacokat, ugyanis jelentős fordulatot láttunk a kommunikációban. Emellett jönnek fontos adatközlések a héten is, résen kell tehát lenni.

Mi történt múlt héten?

A múlt hét legfontosabb eseménye Jerome Powell Jackson Hole-i beszéde volt. A jegybankár meglepően galamblelkű volt, több kamatvágást is előrevetített idén. Kijelentette, hogy a Fed szerint teljesülni fog az inflációs cél, a munkaerőpiac további gyengülése viszont nem kívánatos. Ez egyértelmű fordulatnak tekinthető, ami jelentős dollárgyengülést eredményezett.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A dollár gyengülése kedvezett a forintnak is, de inkább a dollárral szembeni jegyzés mozdult el, az euróval szemben 394 körül zárt a forint, már egy ideje e szint körül mozog a jegyzés. A dollárral szemben viszont februári csúcsra erősödött a forint, 351-ig erősödött a forint.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A piacok is többségében jól érezték magukat a héten, a BUX index kissé emelkedni tudott. A nemzetközi hangulat is rendben volt, az amerikai S&P500 kis mértékben feljebb került, de azért akkora emelkedést nem láttunk, mint az előző hetekben, amikor az index gyors ütemben kezdte ledolgozni az augusztusi eleji visszaesést.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Mi történt a múlt héten a piacokon?
  • Milyen fontos események lesznek a héten?
  • Melyik napokon jönnek a piacmozgató adatok?
  • Mi mozgatja most a piacokat?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés