Portfolio signature

Budapesti olimpiát akar Karácsony Gergely is Orbán Viktor mellett

Portfolio
Orbán Viktor miniszterelnök mellett Karácsony Gergely főpolgármester is arról beszélt szombaton, hogy támogatná egy budapesti olimpia megrendezésének tervét. Azonban az ellenzéki városvezető feltételekhez köti azt, hogy áldását adja a pályázatra.

A Nemzeti Sportnak adott legfrissebb interjújában Orbán Viktor miniszterelnök értékelte a nem rég véget ért párizsi olimpiát, amelynek megrendezésére Budapest is pályázott. Orbán Viktor keserédesen megjegyezte, hogy „ez az olimpia Budapesten is megrendezhető lett volna”, de a miniszterelnök most azt is határozottan kijelentette, hogy Magyarország készen áll az ötkarikás játékok megrendezésére. A miniszterelnök hangsúlyozta: „Ha akarjuk, el tudjuk hozni” az olimpiát, ugyanakkor hozzátette, hogy a projekt megvalósításához elengedhetetlen a főváros támogatása. Ha az Olimpiai Bizottság úgy dönt, hogy Budapest alkalmas és hajlandó rendező város, a kormány ezer százalékkal támogatja a projektet.

A főpolgármester, Karácsony Gergely az RTL Híradónak elmondta, hogy a kormány és a főváros közötti viszony rendezése alapvető a projekt előkészítéséhez. Két fontos feltételt emelt ki:

  1. az államnak el kell végeznie azokat a beruházásokat, amelyeket ígért,
  2. és a fővárosnak vissza kell kapnia a szükséges forrásokat saját fejlesztéseihez.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, ha Budapest megfelelő szintű fejlesztéséhez az szükséges, hogy olimpiát rendezzen a város, akkor „ám legyen”. Az olimpia rendezésére azonban már nem pályázni kell, hanem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság felkérésére lehet számítani.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés