Kánikula: ez vár Magyarországra a napokban, kiderült, mikor jöhet hidegfront
Gazdaság

Kánikula: ez vár Magyarországra a napokban, kiderült, mikor jöhet hidegfront

Portfolio
A HungaroMet frissítette hétévégi időjárás-előrejelzését és veszélyjelző térképeit, számos megyére sárga és narancs figyelmeztetést adtak ki magas középhőmérséklet miatt. Pénteken csapadék nem lesz, a légmozgás legfeljebb a Dunántúl északi részén élénkülhet meg; legközelebb hétfőn közelítheti meg hazánkat egy hidegfront - közölte a meteorológiai szolgálat.

Időjárás pénteken

A hűvöskés, frissítő reggelt követően napos idő várható, legfeljebb fátyolfelhők lehetnek az égen. Csapadék nem lesz, a légmozgás legfeljebb a Dunántúl északi részén élénkülhet meg

- írta a pénteki időjárásról a HungaroMet.

A LEGMAGASABB NAPPALI HŐMÉRSÉKLET 29 ÉS 35 FOK KÖZÖTT ALAKUL.

Ma végigsöpör Anglia fölött az Egyesült Királyság fölött kimélyülő és erősödő Lilian ciklon, így már délelőttől erősen viharos, károkozó széllökésekre figyelmeztetnek az ottani meteorológus kollégák arrafelé, azonban Kárpát-medencében nem kell tartanunk hasonlóan viharos, erősen viharos széllökésektől - írta a meteorológiai szolgálat.

Itt anticiklon határozza meg időjárásunkat, amely egész hétvégére napos, száraz időt biztosít, mérsékelt széllel, miközben dél felől további meleg árasztja el térségünket. Legközelebb hétfőn közelítheti meg hazánkat egy hidegfront északnyugat felől, azonban ez a front a mostani előrejelzések alapján gyengének bizonyul, így hétfőig csapadékra biztos hogy nem kell számítanunk

- közölték.

Időjárás a Balaton és a Velencei-tó térségében pénteken

Sok napsütés várható, melyet elsősorban délután a Velencei-tó tágabb térségében fátyolfelhőzet szűrhet. Csapadék nem lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32, 33 fok körül alakul. Késő estére 22, 23 fok köré hűlhet a levegő.

A Balaton vízhőmérséklete

A Balaton Siófoknál 24, a Velencei-tó Agárdnál 24.5 fokos.

Hétvégi időjárás

Időjárás szombaton

Holnap többnyire derült, napos idő várható, csak fátyolfelhők lehetnek az égen. Csapadék nem lesz. A déli szél napközben a Dunántúlon néhol megélénkül.

A csúcsérték 32, 37 fok között valószínű.

Szombatra kilenc megyére első szintű (sárga) figyelmeztetést, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyékre második szintű (narancs) figyelmeztetést adtak ki.

Kép forrása: HungaroMet

Időjárás vasárnap

Vasárnap agyrészt derült, napos időre van kilátás, csak fátyolfelhők lehetnek az égen. Csapadék nem lesz, napközben a déli szél időnként megélénkül, majd estétől a Nyugat-Dunántúlon északnyugatira fordul a szél, és megerősödik - írja a HungaroMet. Hajnalban 13, 23 fok valószínű.

Délután 33, 38 fokra számíthatunk.

Vasárnapra az ország összes megyéjében figyelmeztető előrejelzést adtak ki magas középhőmérséklet miatt, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyék esetében narancs figyelmeztetés lesz érvényben.

Kép forrása: HungaroMet

Hétvégi időjárás a Balatonnál

Az Időkép előrejelzése szerint hétvégén sok napsütésre számíthatunk a Balatonnál, az időnként megjelenő fátyolfelhők csapadékot nem hoznak majd. Szombat napközben a délies szsél lehet élénk, majd vasárnap este az északnyugatira forduló szél támadhat fel. Délutánonként 33-35 fok körül alakulnak a maximumok.

Figyelmeztetnek: az UV-sugárzás 10 és 16 óra között erős, nagyon erős lesz.

Időjárás jövő héten

Időjárás hétfőn

A következő hét első napján a Dunántúlon gomolyfelhős, másutt nagyrészt derült, napos idő várható - írta a meteorológiai szolgálat. Legfeljebb a Dunántúlon alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 16 és 23 fok között alakul.

DÉLUTÁNRA 27, 38 FOK KÖZÉ MELEGSZIK FEL A LEVEGŐ, A DUNÁNTÚLON ÉS ÉSZAKKELETEN LESZ A KEVÉSBÉ MELEG IDŐ.

A hétfői nap esetében hét megyét jelöltek sárga figyelmeztetéssel, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyékben narancs figyelmeztetés lesz érvényben.

Kép forrása: HungaroMet

Időjárás kedden

A HungaroMet előrejelzése szerint kedden nagyrészt derült, napos idő várható, helyenként lehet több gomolyfelhő, és elvétve zápor, zivatar előfordulhat. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik.

A hőmérséklet hajnalban 15, 22, délután 28, 36 fok között valószínű.

Időjárás szerdán

Az előrejelzés szerint szerdán nagyrészt derült, napos idő várható, helyenként lehet több gomolyfelhő, és elvétve zápor, zivatar előfordulhat. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik.

A hőmérséklet hajnalban 15, 22, délután 28, 36 fok között valószínű.

Időjárás csütörtökön

Csütörtökön napos, gomolyfelhős időre van kilátás, de csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél napközben több helyen megélénkül.

A hőmérséklet hajnalban 16, 24, délután 28, 36 fok között várható.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

Cégérték számítás: tények, tévhitek

Egy cég valós piaci cégértékének számítása nem csupán számok és pénzügyi mutatók összegzése, hanem egy összetett elemzési folyamat, amely számos tényezőt vesz figyelembe. Mégis, gyak

Holdblog

A Fed igyekezne, de könnyen lemaradhat

Végre elérkezett a kamatcsökkentés gondolatához a Fed, ami nagy előrelépés a pár hónappal ezelőtti kommunikációhoz képest. Eddig fokozatosan hűlt a munkaerőpiac, de nemrég hiba csúszott..

MNB Intézet

Equity hozamok, a reálgazdaság tükrei

A kötvényhozamok mellett a kevésbé ismert equity hozamok is nagyon értékes információval szolgálhatnak a gazdasági folyamatokkal összefüggő várakozásokkal kapcsolatban. The post Equity hoza

Kiszámoló

Streaming forgó

Régről megmaradt a(z HBO) Max előfizetésem, már többször le akartam mondani, annyira kevés rajta az új tartalom Annak ellenére nem érte meg, hogy mint régi előfizető, féláron volt havonta.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
19 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Benzinkút