Nagy bejelentést tett az Alteo
Gazdaság

Nagy bejelentést tett az Alteo

Portfolio
Üzembe helyezett az Alteo egy napelemparkot Tereske község határában, amely megkezdte próbaüzemét. A közel 20 MWAC teljesítményű, saját beruházásban és kivitelezésben háromnegyed év alatt felépített létesítménnyel a duplájára nőtt a vállalat naperőművi kapacitása, olvasható a vonatkozó közleményben.

Évente 31 GWh villamos energia előállítására lesz képes az Alteo 20 MWAC névleges teljesítményű naperőműve, ami több mint 10 ezer háztartás éves villamosenergia-fogyasztásával egyenértékű. A vállalat még 2022-ben vásárolta meg az Edelyn Solar-t, amelynek a tulajdonában volt a naperőmű fejlesztésére irányuló projekt. Az Alteo 17 millió eurót meghaladó saját beruházásban és kivitelezésben valósította meg a tárgyi projektet kilenc hónap leforgása alatt a Nógrád vármegyei Tereske község határában.

Ezzel a fejlesztéssel az Alteo kétszeresére növeli saját naperőművi portfólióját,

ez pedig tovább növelheti a vállalat megújuló alapú energiatermelési üzletágának teljesítményét, olvasható a közleményben.

Mivel a fosszilis energiát használó erőművekkel szemben a napelemparkok 25-30 évesre tervezett élettartamuk alatt nem bocsátanak ki káros anyagokat, továbbá nem igényelnek ivóvizet sem, a tereskei beruházás fenntarthatósági szempontból is hasznos, amit kiegészít az is, hogy jelentős figyelmet fordítunk arra is, hogy a naperőmű élettartama során és annak végeztével se sérüljön a napelempark által használt földterület biológiai minősége és a napelemparktól eltérő majdani hasznosíthatósága” – mondta ifj. Chikán Attila, az Alteo vezérigazgatója. Ennek a szempontnak az érvényre jutását erősíti, hogy a hasznos élettartam lejártát követően a naperőmű teljes infrastruktúrája egyszerűen eltávolítható és jórészt újrahasznosítható, írják a közleményben.

Ifj. Chikán Attila szerint a beruházást még jelentősebbé teszi, hogy a tereskei naperőmű integrálódik az Alteo Megújuló Szabályozási Központjába,

lehetővé téve ezzel az időjárás függő naperőmű felhasználását az országos villamosenergia hálózat részére nyújtott rugalmassági szolgáltatásokban.

Az Alteo árfolyama idén eddig 60,7 százalékkal került feljebb.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Shutterstock

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Holdblog

A Fed igyekezne, de könnyen lemaradhat

Végre elérkezett a kamatcsökkentés gondolatához a Fed, ami nagy előrelépés a pár hónappal ezelőtti kommunikációhoz képest. Eddig fokozatosan hűlt a munkaerőpiac, de nemrég hiba csúszott..

RSM Blog

Cégérték számítás: tények, tévhitek

Egy cég valós piaci cégértékének számítása nem csupán számok és pénzügyi mutatók összegzése, hanem egy összetett elemzési folyamat, amely számos tényezőt vesz figyelembe. Mégis, gyak

Kiszámoló

Streaming forgó

Régről megmaradt a(z HBO) Max előfizetésem, már többször le akartam mondani, annyira kevés rajta az új tartalom Annak ellenére nem érte meg, hogy mint régi előfizető, féláron volt havonta.

Ricardo

Egy ábra

A jóléti állam 20. századi felemelkedése Nyugat-Európában. Az ábra az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország és Svédország összesített átlagát mutatja. Rövid magyarázat: az a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
19 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
romania-roman-zaszlo-europai-unio