Gazdaság

Erősödik a japán gazdaság

MTI
A japán gazdasági teljesítmény gyorsuló ütemben nőtt augusztusban az S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet és az Au Jibun Bank kompozit beszerzésimenedzser-indexének (BMI) előzetes értékei alapján. A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatok egyesítésével képzett kompozit BMI 53,0 pontra emelkedett a júliusi 52,5 pontról.

A BMI 50 pont alatti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének zsugorodását, 50 pont feletti értéke pedig növekedését jelzi. Idén eddig június kivételével 50 pont felett volt a japán kompozit BMI.

A szolgáltatóipari BMI 54,0 pontra emelkedett augusztusban a júliusi 53,7 pontról. A japán szolgáltatóipari BMI 2022 augusztusa óta az idei június kivételével folyamatosan 50 pont felett állt. Augusztusban a japán szolgáltatóiparban az új megrendelések bővülése folytatódott az export fellendülése közepette, emellett a foglalkoztatás is tovább nőtt. Az inputköltségek inflációja gyorsult, míg az értékesítési árak 9 hónapja a legkisebb mértékben emelkedtek.

Augusztusban a japán feldolgozóipari BMI 49,5 pontra emelkedett a júliusi 49,1 pontról. A BMI-adatok alapján a japán feldolgozóipari teljesítmény idén eddig hat hónapban mutatott csökkenést. Augusztusban folytatódott az új megrendelések zsugorodása, a külföldi értékesítés az előző havinál jelentősebben csökkent.

Eközben a kibocsátás mérsékelten nőtt, mivel a foglalkoztatás bővülése segítette a teljesítésre váró rendelésállomány feldolgozását. A beszerzési aktivitás gyorsuló ütemben csökkent, miközben a teljesítési idő ismét rövidült. Augusztusban a japán feldolgozóiparban a foglalkoztatás az egymást követő hatodik hónapban bővült, míg az üzleti bizalom enyhén javult.

Holdblog

A Fed igyekezne, de könnyen lemaradhat

Végre elérkezett a kamatcsökkentés gondolatához a Fed, ami nagy előrelépés a pár hónappal ezelőtti kommunikációhoz képest. Eddig fokozatosan hűlt a munkaerőpiac, de nemrég hiba csúszott..

RSM Blog

Cégérték számítás: tények, tévhitek

Egy cég valós piaci cégértékének számítása nem csupán számok és pénzügyi mutatók összegzése, hanem egy összetett elemzési folyamat, amely számos tényezőt vesz figyelembe. Mégis, gyak

Kiszámoló

Streaming forgó

Régről megmaradt a(z HBO) Max előfizetésem, már többször le akartam mondani, annyira kevés rajta az új tartalom Annak ellenére nem érte meg, hogy mint régi előfizető, féláron volt havonta.

Ricardo

Egy ábra

A jóléti állam 20. századi felemelkedése Nyugat-Európában. Az ábra az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország és Svédország összesített átlagát mutatja. Rövid magyarázat: az a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
19 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
arany-aranyrúd-nemesfém-drága-ékszer