Kiadták a figyelmeztetést, a tűzijáték sorsa most dől el
Gazdaság

Kiadták a figyelmeztetést, a tűzijáték sorsa most dől el

Portfolio
Az előzetes jelzéseknek megfelelően, a HungaroMet kiadta a riasztást, hamarosan heves zápor-zivatar várható a fővárosban - közölte Kovács Zoltán, az augusztus 20-i ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője Facebook-oldalán kedden késő délután. Az este 9 órakor kezdődő tűzijáték sorsáról még nem döntöttek este 6 óra környékén, közben már a fővárostól északra lecsapott a vihar, jégesővel. Frissítés: az operatív törzs úgy határozott, hogy megrendezhető a tűzijáték.

Az esti időjárással kapcsolatban több kérdőjel van még, így a tűzijáték megtartásáról vagy elhalasztásáról később adunk tájékoztatást.     

Arra kért mindenkit, hogy vegye komolyan az értesítéseket és a figyelmeztetéseket, szükség esetén húzódjon biztonságos helyre".     

Közben Kovács Zoltán Facebook-oldalán jelentette be este 7 órakor, hogy megrendezik a tűzijátékot.

Ez volt a veszélyjelzés

A HungaroMet veszélyjelzését ma késő délután adta ki. Az 1-es fokú veszélyjelzés a zivatarra vonatkozik Pest megyében, melynek kapcsán a szolgálat hangsúlyozza: "figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!" 2-es fokú riasztás van érvényben Pest megyében a felhőszakadás esetében, ezek szerint intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

hungaromet veszely

A meteorológiai szolgálat délután 4 órakor jelezte:

az elsődleges veszélyforrás a mai napon a felhőszakadás, de jégeső, illetve viharos szél is előfordulhat.

Az Időkép cikke szerint közben már tombolt a vihar Vácon, ahol jég is esett, 10-11 percen keresztül. A város egy része teljesen víz alá került a hirtelen lezúduló csapadék miatt. Néhány helyen az emberek térdéig ért a víz, a csatornák nem tudták ilyen gyorsan elnyelni a vizet.

Az előzmények

Az államtitkár kora délután azt jelentette be, hogy az emberek biztonságát szem előtt tartva, óránként dönt az operatív törzs a budapesti tűzijáték megrendezéséről. Mint mondta, időjárási szempontból szokatlan helyzet állt elő, a légkörben nagy a bizonytalanság, az előrejelzések azt mutatják, hogy záporok, zivatarok valószínűek, ugyanakkor most ragyogóan süt a nap, és nagy érdeklődés mellett zajlanak a programok.     

Nem látjuk még pontosan előre az estét, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy óránként értékeljük a helyzetet, az emberek és a rendezvények biztonságát szem előtt tartva, folyamatosan értesítjük az embereket a fejleményekről - tette hozzá akkor az államtitkár.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Oláh Tibor

Ricardo

Egy ábra

A jóléti állam 20. századi felemelkedése Nyugat-Európában. Az ábra az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország és Svédország összesített átlagát mutatja. Rövid magyarázat: az a

Kiszámoló

Melyik a legolcsóbb fűtési mód?

Terjednek a modern hőszivattyús fűtési módok, akár központi egységgel szerelve, akár szobánként külön klímával megoldva a fűtést. A hőszivattyú egy remek találmány, egy fordított hűt

Holdblog

Így termelnek áramot a legnagyobbak

Brazília mutatja az utat a megújuló energiaforrások terén, de óriási helyzeti előnye van. A világ tíz legnagyobb vízerőművéből ugyanis három is az országban van, márpedig... The post Így

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Sorra törölnek járatokat a világ legnagyobb légitársaságai biztonsági kockázatok miatt - Ezekbe a városokba nem repülnek

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
majomhimlő getty stock