Kiadta a veszélyjelzést a HungaroMet, Budapestet is érinti
Gazdaság

Kiadta a veszélyjelzést a HungaroMet, Budapestet is érinti

Portfolio
Több járásban, illetve Budapesten is elsőfokú (sárga) riasztás van érvényben zivatarra a HungaroMet legfrissebb, egy órakor közreadott jelentése szerint.

A HungaroMet jelentése szerint ma legnagyobb eséllyel az ország északnyugati, nyugati felén - ezen belül is főként a Nyugat- és Észak-Dunántúlon, Pest megyében, valamint az Északi-középhegység nyugati részén - lesznek kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásához.

A zivatarok kora délutánig valamelyest kisebb, majd egyre nagyobb számban fordulhatnak elő, amelyeket átmeneti viharos (65-80 km/h) széllökés, intenzív csapadék (15-20 mm), illetve jégeső (< 1-2 cm) kísérheti.

Délután akár intenzívebb, egymást követő zivatarok is kialakulhatnak, amelyekhez a viharos széllökések mellett már nagyobb méretű (ált. 1-3 cm) jégeső, valamint felhőszakadás (ált. 30-50 mm) társulhat. Kiemelten a Dunántúli-középhegységben 50 mm-t meghaladó csapadékösszeg is előfordulhat, amely arrafelé villámárvíz kialakulását eredményezheti. Az esti, késő esti órákban lassan csökken a zivatarhajlam.

Szerdán egy hidegfronthoz kapcsolódóan alakulhatnak ki zivatarok nyugatról kelet felé haladva. A nap első felében nyugaton csak kevés helyen, a déli óráktól nagyobb számban az ország keleti felén és a déli megyékben fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket viharos (~60-80 km/h) széllökések, jégeső (< 2 cm) és átmeneti intenzív csapadék (~10-25 mm), az északkeleti megyékben lokálisan akár felhőszakadás (> 25 mm) is kísérhet. Estétől, késő estétől fokozatosan megszűnnek a zivatarok.

Kovács Zoltán kedden reggel jelentette be, hogy megkezdte működését az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár reggeli posztjában azt írta:

az időjárás függvényében a rendezvényekkel kapcsolatos döntéseket kora délután hozzák meg.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Ricardo

Egy ábra

A jóléti állam 20. századi felemelkedése Nyugat-Európában. Az ábra az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország és Svédország összesített átlagát mutatja. Rövid magyarázat: az a

Kiszámoló

Melyik a legolcsóbb fűtési mód?

Terjednek a modern hőszivattyús fűtési módok, akár központi egységgel szerelve, akár szobánként külön klímával megoldva a fűtést. A hőszivattyú egy remek találmány, egy fordított hűt

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Sorra törölnek járatokat a világ legnagyobb légitársaságai biztonsági kockázatok miatt - Ezekbe a városokba nem repülnek

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tuzijatek