Portfolio signature

Jön az esemény, amelyre minden befektetőnek nagyon oda kell figyelnie

Portfolio
A héten nem érkezik sok makroadatok, ám lesz egy esemény, amelyre az egész világ figyel, ennélfogva nagy mozgásokat hozhat a piacokon. Legfrissebb makronaptárunkban mutatjuk, milyen eseményekre kell odafigyelni, és hogy melyik napon milyen makroadatokat tesznek közzé idehaza és külföldön.

Mi történt múlt héten?

A múlt héten az Egyesült Államokból érkeztek fontos adatok. Az infláció a várakozásoknak megfelelően alakult, a főmutató nagyjából megfelelt a várakozásoknak, de még mindig jócskán a jegybanki cél felett áll. A múlt hét legfontosabb közlése viszont az amerikai kiskereskedelmi adatközlés volt, a befektetőket ugyanis most a reálgazdaság állapota aggasztja inkább, az infláció elleni harcot már lefutottnak tekintik. Kissé oszlatta a recessziós aggodalmakat, hogy a kiskereskedelmi adat jobb lett a vártnál, tehát az amerikai gazdaság talán még sem lassul olyan erőteljesen.

Ez is hozzájárulhatott a piaci emelkedéshez, a múlt héten szépen teljesítettek az indexek. Emellett az a hír járja, hogy a japán jegybank nyilatkozatával – amellyel gyakorlatilag leállították a kamatemelést – a befektetőknek újra megjött a kedve a jenből finanszírozott carry pozíciók nyitásához. Mindent egybevetve a piaci hangulat javul, de még mindig az augusztus eleji korrekció előtt látható szintek alatt vannak a vezető tőzsdék.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

A forint számára is stabilitást hozott a hét, 394-396 körül ingadozott az euróval szemben. A gyengülő dollár átvitte az 1,1-et az euróval szemben, majd visszaerősödött alá a kiskereskedelmi adatközlés után.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Milyen fontos piacmozgató események lesznek?
  • Mi lesz a hét legfontosabb eseménye?
  • Melyik napokon kell odafigyelni?
  • Mi mozgatja most a piacokat?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés