Előfizetői tartalom

Time: egyre drágább lesz az élelmiszer, ez ellen pedig szinte nem lehet tenni semmit

Portfolio
Az éghajlatváltozás globális hatása az élelmiszerárakra és az ellátási láncokra egyre nyilvánvalóbbá válik. A szélsőséges időjárási események világszerte befolyásolják az alapvető élelmiszerek termelését és árát, ami komoly következményekkel jár a fogyasztókra nézve - írja a Time.

Spanyolországban például a súlyos aszályok 40%-kal csökkentették az olívaolaj-termést, ami az amerikai piacon 27%-os áremelkedést eredményezett. Hasonló tendencia figyelhető meg a csokoládé esetében is: Ausztráliában egyes termékek ára 200%-kal nőtt, és hasonló drágulás várható az Egyesült Államokban is. Az alapvető élelmiszerek, mint a búza, szintén érintettek. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés