Idei legjobb hetüket zárták az amerikai tőzsdék
Portfolio
Csütörtökön több fontos amerikai gazdasági adat is érkezett, amelyek összességében csökkentették a recessziós félelmeket, és pénteken is táplálták az emelkedést a tőzsdéken. A fontosabb európai tőzsdék a brit piac kivételével pluszban zártak, és kezdeti bizonytalankodás után pluszba fordultak az amerikai indexek is, végül idei legjobb hetüket könyvelték el. A budapesti tőzsdén négynapos szünet jön, legközelebb szerdán lesz kereskedés.
Megosztás

Ilyen lett a zárás

Kitartottak a pluszok a nap végéig, mind a három irányadó amerikai index 0,2 százalékos pluszban zárt.

Megosztás

Közel 2 százalékot esett az olajár

Közel 2%-kal csökkent az olajár a hét utolsó kereskedési napján, heti viszonylatban pedig stagnált. A brent hordónkénti ára 80 dollár alá süllyedt, miután csökkentek a legnagyobb olajimportőr, Kína keresletnövekedésére vonatkozó várakozások.

Közel 2 százalékot esett az olajár
Megosztás

Közel ezer fős leépítésre készül a Mastercard

A Mastercard bejelentette, hogy világszerte 3%-os létszámleépítést hajt végre, ami a tavalyi év végi adatok alapján körülbelül 1000 munkavállalót érint - írta a Bloomberg.

Közel ezer fős leépítésre készül a Mastercard
Megosztás

Idei legjobb hetüket zárhatják a amerikai tőzsdék

Emelkednek az amerikai tőzsdék, a Dow és az S&P 500 0,3 százalékos pluszban áll, a Nasdaq 0,4 százalékot emelkedett. Az amerikai tőzsdék jó úton haladnak afelé, hogy idei legerősebb hetüket zárják, 4-5 százalékos pluszban állnak, ami 2023 novembere óta a legnagyobb emelkedés.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Megosztás

Ezt a szétvert részvényt veszi most a milliárdos sztárbefektető

A Nike részvények jelentős esése után Bill Ackman befektetési alapja, a Pershing Square jelentős pozíciót vett fel a sportruházati óriásban. Egy friss bejelentés szerint az alap 229 millió dollár értékben vásárolt Nike részvényeket a második negyedévben, miután azok árfolyama közel 30%-ot zuhant 2024 első felében - tudósított a Yahoo Finance.

Ezt a szétvert részvényt veszi most a milliárdos sztárbefektető
Megosztás

Hosszú hétvégére megy a magyar tőzsde

Emelkedéssel fejezte be a pénteki napot a BUX, az augusztus 20-i hosszú hétvége után szerdán nyit ki újra a magyar tőzsde.

Hosszú hétvégére megy a magyar tőzsde
Megosztás

Sikeres találatot jelentett be a Mol!

A Mol három jelentős gáztalálatot ért el Pakisztánban a TAL Blokkban, amelyet 25 éve működtet operátorként, és ahol 19 éve termel szénhidrogént. A Razgir-1 kutatófúrást 2024. január 9-én kezdték el fúrni, 3950 méter mélységet értek el. Eddig három sikeres kúttesztet végeztek három különböző geológiai formációban. A Mol 8,4%-os részesedéssel rendelkezik a kitermelt mennyiségből.

Sikeres találatot jelentett be a Mol!
Megosztás

Hatalmas beruházást jelentett be a fogyókúrás csodszer gyártója

A Novo Nordisk jelentős beruházást jelentett be Dániában. A vállalat egy új gyógyszeripari üzem létesítését tervezi, amelynek értéke 1,5 milliárd dán korona, amely körülbelül 79 milliárd forintnak felel meg. A beruházás célja, hogy kielégítse a krónikus betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek iránt megnövekedett keresletet.

Hatalmas beruházást jelentett be a fogyókúrás csodszer gyártója
Megosztás

Bezuhant az olaj ára

Egyre nagyobb esés van kibontakozóban a nyugati benchmark termék Brent piacán - a befektetők két forgatókönyv esélyét latolgatják, amelyek ellentétesen hathatnak az olaj árára, láthatóan hatalmas a bizonytalanság, nagyon széles kilengések mentén alakul a Brent jegyzése.

Bezuhant az olaj ára
Megosztás

Erre a hírre vártak a befektetők - Berobbanhat az izgalmas befektetés

Az AI-boom egyik ígéretes üdvöskéje, akinek a részvényénél komoly a felértékelődési potenciál, ráadásul egybehangzó vételi ajánlat az elemzők részéről - ezzel szemben mégis elképesztően nyomott árazás, és a versenytársaktól jócskán elmaradó tőzsdei teljesítmény. Mi kellhet ehhez az alaphelyzethez, hogy be tudjon robbanni a sztori? Egy katalizátor. Ez a katalizátor most úgy néz ki, hogy a küszöbön áll. A szemfüles befektetők már mozgolódnak. Érdemes beszállni?

Erre a hírre vártak a befektetők - Berobbanhat az izgalmas befektetés
Megosztás

Az OTP húzza a magyar tőzsdét

Az OTP vezetésével remekül teljesít a magyar tőzsde a kereskedési idő felénél.

Az OTP húzza a magyar tőzsdét
Megosztás

Jó hírt közölt a népszerű gyógyszergyártó

A Bayer részvényei komoly raliba kapcsolatak, miután a vállalat fontos jogi győzelmet aratott a Roundup gyomirtó szer rákkeltő hatásával kapcsolatos állítások miatt folytatott küzdelemben - írja a Yahoo Finance.

Jó hírt közölt a népszerű gyógyszergyártó
Megosztás

395 felett a forint - vajon képes lesz erősödni a javuló piaci hangulatban?

A héten a javuló piaci hangulat ellenére egyelőre nem tudott erősödni a forint az euróval szemben. Bár az amerikai recessziós félelmek elmúlni látszanak a hazai gazdaságról egyelőre nem érkeztek olyan hírek, amelyek a növekedési kilátások javulása felé mutatnának. A mai nap az USA-ból érkeznek ingatlanpiaci és fogyasztói bizalmi indexek, így érdekes lesz figyelni, hogy az adatok után elkezdődhet-e a forint erősödése.

395 felett a forint - vajon képes lesz erősödni a javuló piaci hangulatban?
Megosztás

Távozik a tőzsdéről egy magyar cég

Néhány hónapon belül zártkörű részvénytársaságként folytathatja működését a Kulcs-Soft, olvasható a társaság közleményében. Az idén alapításának harmincöt éves évfordulóját ünneplő cég részvényeivel tizenöt éve, 2009 októbere óta lehetett kereskedni a BÉT-en. Ezt a szakaszt zárja majd le a cég életében a részvényesi közgyűlés.

Távozik a tőzsdéről egy magyar cég
Megosztás

Ugrik az OTP részvénye!

Szűk egy órával a piacnyitást követően már több, mint két százalékos pluszban van az OTP részvénye, ennek köszönhetően kiemelkedően jól teljesít a nemzetközi mezőnyben a magyar tőzsde.

Ugrik az OTP részvénye!
Megosztás

Jó hangulatban indul a kereskedés Európában

Emelkedéssel indul a nap az európai tőzsdéken, a DAX 0,4 százalékot, a CAC-40 0,2 százalékot emelkedett, míg az FTSE-100 0,1 százalékkal került feljebb.

daxemelk04
Megosztás

Remek rajt a magyar tőzsdén

A reggeli kereskedés első szakaszában emelkedik a magyar tőzsde, a BUX 0,4 százalékot emelkedett, így jelenleg 71 990 ponton áll az index értéke. A hazai blue chipek közül jelenleg a Richter vezeti az emelkedést.

Remek rajt a magyar tőzsdén
Megosztás

Rekordbevétel az AutoWallisnál

Rekord második negyedéves bevétel mellett az AutoWallis ledolgozta az első negyedévben kialakult külső okok miatti lemaradást. A csoport Nagykereskedelmi Üzletágának árbevétele elsősorban bázishatások és a tengeri szállítások nehézségei miatt csökkent, míg a Kiskereskedelmi Üzletág piaci átlag felett teljesített. Az AutoWallis 2024-ben továbbra is a tavalyi évet érdemben meghaladó értékesítési adatokkal számol a jelenlegi makrogazdasági környezetben.

Rekordbevétel az AutoWallisnál
Megosztás

Fájó lépés: lehúzza a rolót egy 2 milliárd dolláros ingatlanalap Európában

A UBS Group bejelentette, hogy felszámolja a Credit Suisse-től örökölt 2 milliárd dolláros ingatlanalapját. Ez a lépés újabb jele annak, hogy a befektetők kivonulnak a nehézségekkel küzdő kereskedelmi ingatlanpiacokról - írja a Reuters.

Fájó lépés: lehúzza a rolót egy 2 milliárd dolláros ingatlanalap Európában
Megosztás

Mire számíthatunk ma?

  • Az ázsiai piacokon kifejezetten jó hangulatban zajlik a kereskedés elsősorban a JD kedvező gyorsjelentésének köszönhetően, a Hang Seng 2 százalékkal, a Kospi pedig 1,9 százalékkal került feljebb, a CSI stagnál ma.
  • Az előzetes adatok alapján Európában is emelkedésre van kilátás, a DAX és a CAC is 0,2 százalékkal kerülhet feljebb, a FTSE 100 pedig 0,1 százalékos pluszban nyithat.
  • Amerikában szintén úgy néz ki, hogy folytatódhat a tegnapi emelkedés, a Dow és az S&P 500 is 0,2 százalékos pluszban nyithat, a Nasdaq pedig 0,4 százalékkal kerülhet feljebb.
Megosztás

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Tegnap több fontos amerikai gazdasági adat is érkezett, amelyek bepillantást engedtek a gazdaság teljesítményébe és kilátásaiba. Tételesen:

  • Az amerikai kiskereskedelmi forgalom a vártnál érdemben erősebb volt júliusban,
  • míg az augusztus második hetére vonatkozó új munkanélküli segélykérelmek száma csökkent az előző héthez képest,
  • a két beérkező feldolgozóipari hangulatindex viszont elmaradt a várakozásoktól,
  • az exportinfláció pedig emelkedett az előző hónaphoz képest.

Összességében az adatok csökkentették a recessziós félelmeket, ami kedvező a részvénypiacok számára,

arról nem is beszélve, hogy a Federal Reserve két tisztviselője jelezte, hogy nyitottak a kamatcsökkentés lehetőségére az amerikai jegybank jövő havi kamatdöntő ülésén. Ez jelentős változás korábbi álláspontjukhoz képest, amikor még szkeptikusak voltak a hitelfelvételi költségek túl korai csökkentésével kapcsolatban.

Ebben a környezetben komoly raliba kapcsoltak az amerikai tőzsdék, mindhárom vezető részvényidex száguldott, végül  a Dow 1,4 százalékos emelkedése mellett az S&P 500 1,6 százalékkal került feljebb, a Nasdaq pedig 2,2 százalékos pluszban zárt.

spkitörés
Megosztás

Milyen adatok jönnek?

Ma Nagy-Britanniából a júliusi kiskereskedelmi forgalom éves változását publikálják, Magyarországon az MNB júniusi nemzetközi tartalékait és devizalikviditását ismertetik. Az Egyesült Államokban a júliusi építési engedélyek és lakásépítések számaira, valamint a Michigan Egyetem fogyasztói bizalmi indexének előzetes augusztusi értékeire figyelhetünk.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Bankmonitor

Mire elég egy átlagos személyi hitel?

Ha személyi hitel felvételét tervezed, érdemes átgondolni, mire használhatod fel. Cikkünkben bemutatjuk, mire lehet elegendő egy átlagos kölcsön, legyen szó autóvásárlásról, lakásfelújí

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Elképesztő számokat mutatnak az ukrán offenzíva részletei – Tényleg a Nyugat ellenállásán bukott meg az orosz légierő feletti totális győzelem?

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
kánikula forróság időjárás melegrekord