Portfolio signature

Nagyon furcsa dolgok történnek a benzinárral

Hiába a zuhanó olajárak, az erősödő forint és a változatlan adóterhek, gyakorlatilag stagnált az elmúlt másfél hónapban a benzin ára. Mégis mi történik itt? A benzinkutasok nyerészkednek ilyen látványosan? Már rég 600 forint alatt kéne lennie egy liter üzemanyagnak? Megint elhúztunk a régiós mezőnytől, jöhet ismét a csattanós kormányzati kommunikáció? Mire lehet számítani, elkezd végre csökkenni a benzinár Magyarországon? Négy kérdés, egyik fontosabb, mint a másik - elemzésünkben igyekszünk megtalálni rájuk a választ.

Utoljára július elején írtunk egy részletes elemzést a hazai üzemanyagárakat befolyásoló tényezőkről és a régiós összehasonlításról. A lényeget összefoglalva, akkor az volt a mondás, hogy

  • az üzemanyagpiaci szereplők által befizetendő adóterhek nem bírtak magyarázó erővel, sokkal inkább
  • az éles olajpiaci fordulat okozta elsősorban a benzinár drágulását,
  • de a nagy mértékű forintgyengülés is beépült az árakba,
  • összességében azonban

    nem lógott ki jelentősen a régiós mezőnyből a magyar benzinár.

Hogyan alakult a benzin ára?

Július 4-e óta sok víz lefolyt a Dunán, ezért mostani elemzésünkben ismét körülnézünk a hazai üzemanyagpiacon, megvizsgáljuk, hogy a működési környezet hogyan befolyásolhatta a kutak jegyzéseit.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés