Még mindig halogatja a NASA a Nemzetközi Űrállomáson rekedt űrhajósok visszatérését
Gazdaság

Még mindig halogatja a NASA a Nemzetközi Űrállomáson rekedt űrhajósok visszatérését

Portfolio
A NASA továbbra is vizsgálja a Boeing űrkapszulájával kapcsolatos problémákat, ami befolyásolja két amerikai űrhajós visszatérését a Földre a Nemzetközi Űrállomásról. Az űrügynökség szakemberei intenzíven dolgoznak a helyzet elemzésén és a lehetséges megoldásokon. A döntés a visszatérés időpontjáról és módjáról várhatóan a következő napokban születik meg – írta meg a Bloomberg.

Ken Bowersox, a NASA helyettes vezetője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az ügynökség további elemzéseket végez a visszatérés biztonságosságáról. A végleges döntés várhatóan augusztus végén vagy szeptember elején születik meg.

„Tudom, hogy mindenki szeretne egy konkrét időpontot” – nyilatkozta Bowersox. „Vannak előzetes dátumaink, de meg kell őriznünk a rugalmasságunkat ebben a helyzetben” – tette hozzá.

A NASA már korábban bejelentette, hogy együttműködik az Elon Musk által alapított SpaceX-szel egy alternatív terv kidolgozásán. Ennek célja, hogy 2025 februárjában biztosítsák az űrhajósok visszatérését a Földre, amennyiben a Boeing űrhajója nem lenne alkalmas az utazásra.

Barry „Butch” Wilmore és Sunita „Suni” Williams NASA-asztronauták június 6. óta tartózkodnak az ISS-en. A Boeing Starliner típusú űrhajója, amellyel érkeztek, már az odaút során is technikai problémákkal küzdött, többek között héliumszivárgással és hajtóműhibákkal.

Az ügynökségnek augusztus utolsó hetéig kell döntést hoznia a visszatérésről. Ezt a határidőt a Starliner rendelkezésére álló erőforrások és az űrállomás forgalmi menetrendje indokolja.

Joe Acaba, a Johnson Űrközpont vezető űrhajósa hangsúlyozta, hogy folyamatosan tájékoztatják Williams-t és Wilmore-t a fejleményekről. „Kikérjük a véleményüket, de ők ránk hagyatkoznak a földön, hogy elemezzük az adatokat és meghozzuk a döntést” – mondta Acaba. „Az űrhajósok feladata, hogy végrehajtsák az utasításainkat” – tette hozzá.

A NASA ígéretei szerint a következő napokban várhatóan további részletek derülnek ki a tervezett műveletről és annak időzítéséről.

Címlapkép: Ricardo Ramirez Buxeda/Orlando Sentinel/Tribune News Service via Getty Images A fotó forrása: Ricardo Ramirez Buxeda/Orlando Sentinel/Tribune News Service via Getty Images

Kiszámoló

Csökken a FIX állampapír kamata

A mostani, három évig fix 7%-os állampapírt csak augusztus 15-ig lehet vásárolni, utána új sorozat jön, de már csak 6,75%-os kamattal. Ha most akartál bevásárolni belőle, akkor itt az idő l

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hoppá: megpiszkálják a legnépszerűbb magyar állampapír kamatát!

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
foglalkozás egészségügyi vizsgálat orvos páciens ultrahang kép forrása: Dr. Rose Magánkórház