Izgalmas hírt közölt a Pfizer-vakcina fejlesztője
Gazdaság

Izgalmas hírt közölt a Pfizer-vakcina fejlesztője

Portfolio
A Pfizer hétfőn közölte, hogy az Abrysvo nevű, emberi légúti óriássejtes vírus (RSV) ellen kifejlesztett vakcinája erős immunválaszt váltott ki egy késői stádiumú betegeken végzett vizsgálatban, amelyet 18 éves és idősebb, legyengült immunrendszerű felnőttek négy csoportján végeztek - írja a Reuters.

A vakcina egyetlen, 120 mikrogrammos adagja

a vizsgálat minden csoportjában erős semlegesítő antitesteket hozott létre az RSV mindkét altípusa, az RSV-A és az RSV-B ellen

- közölte a vakcinagyártó Pfizer. Az Abrysvót jól tolerálták a betegek a vizsgálat során, és a vakcinával végzett más vizsgálatok eredményeivel egybehangzó biztonságossági szintet mutatott a készítmény, tette hozzá a Pfizer.

A gyógyszergyártó azt tervezi, hogy az adatokat benyújtja a szabályozó hatóságoknak felülvizsgálatra. A Pfizer vakcinája jelenleg 60 éves és idősebb személyek számára engedélyezett, valamint nőknél a terhesség harmadik trimeszterének közepén, a csecsemő védelmére.

A vizsgálatban az Abrysvo két adagját 203 felnőtt négy csoportjában tesztelték - az egyes csoportok tagjai vagy tüdőrákban, vagy végstádiumú vesebetegségben, vagy autoimmun gyulladásos betegségben szenvednek vagy szilárd szervátültetésen estek át, ezen csoportok tagjai mindannyian legyengült immunrendszerrel rendelkeznek, és veszélyeztetettek az RSV-vel összefüggő súlyos betegségek kialakulására.

Az RSV jellemzően megfázásszerű tüneteket okoz, de a kisgyermekek és az idősebb felnőttek körében a tüdőgyulladás egyik vezető oka is, amely évente 177 000 kórházi kezeléshez és 14 000 halálesethez vezet az Egyesült Államokban.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

QR kódos csalások

A Pénzcentrum írt a QR kódos csalásokról nemrég egy cikket. A cikk lényege, hogy bárhol, ahol fizetned kell (parkoló, elektromos autó töltő, stb.) gyakran ki van téve egy QR kód az oszlopra,

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Toronydaruk lepték el Budapestet a bejelentések hírére

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
majomhimlo-elnevezese-who-majomhimlo-virus-majomhimlo-terjedese-majomhimlo-tunetei-majomhimlo-kezelese-majomhimlo-magyarorszagon