Csődhullám söpör végig Németországon
Gazdaság

Csődhullám söpör végig Németországon

MTI
Németországban jelentősen, a felmérések 2016-os kezdete óta a legmagasabbra emelkedett a cégcsődök száma júliusban a hallei IWH gazdaságkutató intézet csütörtöki jelentése alapján.

Az IWH (Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung Halle) csődfelmérése szerint júliusban Németországban a gazdasági társaságok fizetésképtelenségi bejelentéseinek száma a nyilvántartás 2016. januári kezdete óta a legmagasabbra, 1406-ra emelkedett. A növekedés az előző hónaphoz képest 20 százalékos, az előző év júliusához képest 37 százalékos volt. A júliusi adat 46 százalékkal meghaladta a 2016-2019 közötti, azaz a koronavírus-járvány előtti évek júliusi átlagát.

Az IWH közleménye szerint a fizetésképtelenségi bejelentések számának jelentős növekedése minden ágazatot érint, azonban különösen szembetűnő emelkedés látható a feldolgozóiparban.

A nagy munkaadók csődje jelentős és tartós jövedelem- és bérkieséshez vezethet az érintett munkavállalók számára. Az IWH elemzése alapján a júliusban fizetésképtelenséget bejelentők legnagyobb 10 százalékába tartozó vállalatok fizetésképtelensége az előző havival közel megegyezően csaknem 10 ezer munkahely megszűnését jelentette júliusban, ami a csőd miatti állásvesztéseknek a koronavírus-járvány előtti évekre számolt júliusi átlagával ugyancsak közel azonos szintet jelent.

Az IWH előzetes fizetésképtelenség-indikátorai a májusi emelkedés után júniusban némileg csökkentek, azonban júliusban meredek emelkedés következett be, a mutatók ismét az év elején látott magas szinten állnak.

Arra számítunk, hogy a fizetésképtelenségek száma augusztusban enyhén csökken, majd szeptemberben ismét emelkedik. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg továbbra is folyamatosan a koronavírus-járvány előtti szint felett marad - nyilatkozta Steffen Müller, az IWH csődkimutatásokkal foglalkozó szakértője.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

HitelesAndrás

Milák Kristóf és a pénzügyek

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Milák Kristóf és a pénzügyek Utóbbi hetekben/hónapokban sok cikk jelent meg, hogy Kristóf nem ad bele mindent, nem edz úgy, ahogy egy olimpiára \"ill

Holdblog

Mentőöv az olajban fuldokló országnak

Egy buszsofőrből diktátorrá lett politikus és rezsimje szétloptak egy országot - írta keddi anyagunkban Zentai Péter, Zentuccio a venezuelai helyzetről. Most Venezuela gazdasági problémáival f

Holdblog

Nem az az arany, ami fénylik

Kezdjük szemantikával: az arany nem egyenlő a menekülőeszközzel. Az csak egy funkciója a sok közül, ami gyakran működik, néha meg nem. Persze ha valaki se... The post Nem az az arany, ami fény

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Miközben nagyon gyorsan terjed a fertőző betegség Magyarországon, kellemetlen hír érkezett a felnőtteknek szánt vakcináról

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
szabadság nyaralás