Portfolio signature

A tőzsdei esés után erre a két indikátorra figyelnek a profik

Mutatunk két indikátort, ami hónapokkal korábban jelezte, hogy a kötvénypiac már nem az inflációtól, hanem a lassuló gazdaságtól fél. Bár a részvénypiacnak idő kellett, mire vette az adást, de, mikor észhez tért nagyon csúnya vérengzés lett a vége. Ezek az indikátorok abban is tudnak segíteni, hogy mikor lesz stabil alapja a részvénypiaci emelkedés folytatódásának.

Az elmúlt hetek eseményei ismét rávilágítottak arra a tényre, hogy a makrogazdasági folyamatok nem számítanak, egészen addig, amíg igen. Lehet a mesterséges intelligencia termelékenységnövelő hatására hivatkozni és lehet azzal is érvelni, hogy ez most más, mint a többi, de ettől a tények, tények maradnak. Ha a gazdasági fundamentumok változnak, arra előbb-utóbb a részvénypiacoknak is reagálniuk kell.

Azonban nem lehet kijelenteni, hogy a mostani esés váratlan volt, hiszen több előszele is volt ennek, amelyekről a korábbiakban (még az esés előtt) részletesen írtunk.

Azonban ezek közül egyre ismét érdemes visszatérni. Ez pedig az amerikai kötvénypiac, ahol már április óta estek a hozamok annak ellenére, hogy állítólag a legnagyobb kockázat az amerikai gazdaságban az infláció. A részvénypiac szerint lehet, hogy így volt, de általában az a mondás, hogy a kötvénypiaci befektetők professzionálisabbak és szofisztikáltabbak és ez ismét bebizonyosodott. A kötvénypiacon a befektetők kiszagolták, hogy valami nincsen rendben az amerikai gazdaságban.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • A részvénypiacok esését előre látták a kötvénypiacok
  • Azonban az inflációs sokk után nehéz volt eligazodni a kötvénypiac jelzései között
  • Mutatunk két indikátort, ami egyértelművé tette, hogy mit üzen a kötvénypiac, ebből pedig előre lehetett volna látni, hogy mi várható
  • Ez a két indikátor segíthet abban is, hogy időben, de ne túl hamar kezdjünk el újra részvényeket vásárolni
  • Végül pedig bemutatjuk azokat a feltételeket, amelyeknek teljesülnie kell egy újabb részvénypiaci emelkedéshez

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés