Drasztikus változásokra készüljön a budapesti autós közlekedésben – itt a teljes lista
Gazdaság

Drasztikus változásokra készüljön a budapesti autós közlekedésben – itt a teljes lista

Portfolio
Augusztus közepétől meghosszabbodik a 75-ös trolibusz útvonala, amely mostantól a Jászai Mari tértől egészen Kőbánya központjáig közlekedik. A Sziget fesztivál miatt péntektől augusztus 13-ig lezárják a budai alsó rakpart egy szakaszát, ami erős forgalmat eredményezhet a Szentendrei úton. Emellett augusztus 6-tól burkolatjavítás kezdődik a Rákóczi úton, a Margit körúton pedig nagyfelületű aszfaltozás indul augusztus 5-én, ami forgalomkorlátozásokkal jár.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bejelentette, hogy augusztus közepétől meghosszabbítják a 75-ös trolibusz útvonalát, amely mostantól a Jászai Mari tértől egészen Kőbánya központjáig közlekedik. A Puskás Ferenc Stadion és Kőbánya központja közötti szakaszon a trolibuszok részben önjáró üzemmódban, akkumulátoros hajtással fognak haladni. A tesztüzem augusztus 17-én kezdődik, és az utasok a BKK oldalán és a BudapestGO alkalmazásban követhetik a menetrendet.

Milyen lezárások vannak a Sziget fesztivál miatt?

A Sziget fesztivál miatt péntektől lezárták a budai alsó rakpart északi szakaszát a Mozaik utca és a bevásárlóközpont parkolója között. A lezárás augusztus 5-től 13-ig naponta 13 órától hajnali 3 óráig érvényes. A fesztivál ideje alatt a Szentendrei úton a szokottnál jóval erősebb forgalom várható, ezért a közlekedők türelmét kérik.

Mi a helyzet a pesti alsó rakparttal?

Július vége óta augusztus 15-ig a gyalogosok, kerékpárosok és rollerezők autómentes környezetben használhatják a pesti alsó rakpartot az Eötvös tér és az Erzsébet híd közötti szakaszon. A hétvégéken továbbra is autómentes lesz a rakpart a Margit híd és az Erzsébet híd között, ahol kulturális programokkal várják az érdeklődőket.

Hogyan lehet közlekedni a Rákóczi úton?

Augusztus 6-tól burkolatjavítás kezdődik a Rákóczi úton az Astoria és a Blaha Lujza tér közötti szakaszon a buszsávban. A munkálatok ideje alatt szakaszosan lezárják a buszsávot, de a keresztező utcák forgalma biztosított lesz. A felújítás várhatóan augusztus 9-ig tart, majd augusztus 12-től az Astoria felé vezető oldalon folytatódik. A közlekedők megértését és türelmét kérik.

Milyen lezárások lesznek a Margit körúton?

Augusztus 5-étől, hétfőtől nagyfelületű aszfaltozást végez a Budapest Közút a Margit körúton, a Margit híd budai hídfője és a Török utca között, a Széll Kálmán tér felé vezető irányban. A munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozásra kell számítani.

Az aszfaltmarás után körülbelül 1200 négyzetméteren, két rétegben új burkolatot kap a Margit körút. A munkák során megerősített szerkezettel újjáépítik a 291-es buszmegálló burkolatát is, amely új kiemelt szegélyt és peronburkolatot is kap. A kivitelezés két ütemben történik: augusztus 5-től a házak felőli szélső sáv lesz lezárva a budai hídfőtől a Török utcáig, valamint a Frankel Leó úti kereszteződés után a középső sáv is a Török utcáig. A munkaterület mellett csak egy forgalmi sáv lesz használható.

Fontos még, hogy augusztus 5-e hétfőről augusztus 6-a kedd reggelre virradóra lezárják a Hungária körúti felüljáró M3 bevezető felé vezető oldalán a belső és a középső sávot. A forgalom a külső sávban, illetve a villamospályán haladhat a Rákóczi híd irányába.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem fogsz hinni a szemednek: mi történt a horvát árakkal?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
neuralink neuron agy