Több mint 4500 milliárdos vagyon foszlott semmivé, nagyot bukott az örökös
Gazdaság

Több mint 4500 milliárdos vagyon foszlott semmivé, nagyot bukott az örökös

Portfolio
Nicolas Puech, az Hermès luxusmárka örököse, aki korábban azzal keltett botrányt, hogy vagyonát kertészére kívánta hagyni, nem biztos, hogy jelentős összeget hagy hátra maga után. Mintegy 11 milliárd svácji frankos () vagyona eltűnt, egy helyi bíróság ugyanis elutasította Puech azon állításait, miszerint volt vagyonkezelője felelős vagyonának eltűnéséért.

Puech ügyvédei szerint az örökös már nem birtokolja a körülbelül hatmillió Hermès-részvényt, amelyek értéke mintegy 13 milliárd dollár. Ezek a részvények a családi irányítás alatt álló Hermès International SCA-ban tennék őt a legnagyobb befektetővé. Az Hermès család nettó vagyona körülbelül 155 milliárd dollár, így Európa egyik leggazdagabb családjának számítanak.

A genfi fellebbviteli bíróság július 12-i döntése szerint nincs bizonyíték arra, hogy Eric Freymond, a pénzügyi tanácsadó, helytelenül kezelte volna Puech vagyonát. A bíróság szerint a vádak nem voltak egyértelműek és kellően alátámasztottak. A milliárdos örökös ügyvédje nem kívánt nyilatkozni, míg Freymond ügyvédei elégedettek voltak az ítélettel – írja a SwissInfo.

A svájci bírósági döntés nem ad választ arra a kérdésre, hogy mi történt Puech Hermès-részvényeivel. Tavaly Puech megpróbálta visszavonni örökségi szerződését az Isocrates Alapítvánnyal, és adminisztratív eljárást kezdeményezett kertésze örökbefogadására. Puech szerint vagyona szinte teljes egészében Hermès-részvényekből származik, de állítása szerint nem tudott róla, hogy már nem birtokolja azokat.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Holdblog

Mindent a családtámogatási rendszerről

Milyen állami támogatás és kedvezményes hitel érhető el gyermekvállalás előtt álló párok számára? Hogyan kombinálhatók a támogatások és hitelek? Milyen juttatásokkal élhetnek a munká

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem fogsz hinni a szemednek: mi történt a horvát árakkal?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
technológia-orvos-tudomány-kutatás-implantátumok