FONTOS Megtudtuk: nagy döntés előtt áll a Mol, a magyar autósok is megérezhetik
Új rektor érkezett a Budapesti Corvinus Egyetem élére
Gazdaság

Új rektor érkezett a Budapesti Corvinus Egyetem élére

Portfolio
Augusztus 1-jétől Bruno van Pottelsberghe veszi át a Budapesti Corvinus Egyetem rektori pozícióját. A brüsszeli Université Libre de Bruxelles egyetemi tanárát Sulyok Tamás köztársasági elnök nevezte ki a Corvinus élére, megbízatása négy évre szól.

A Magyar Közlönyben megjelent a Bruno van Pottelsberghe rektori megbízásáról szóló köztársasági elnöki határozat. A belga egyetemi tanár kinevezését mind a Budapesti Corvinus Egyetem Szenátusa, mind az egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány is támogatta. Van Pottelsberghe a rektori pozíció mellett az elnöki feladatok ellátására is megbízást kapott.

Az egyetem közleménye szerint a Corvinus az utóbbi években megháromszorozta a legnevesebb tudományos folyóiratokban megjelenő corvinusos publikációinak számát, számos rangos nemzetközi intézményi akkreditációt szerzett, és megújult képzési kínálattal, valamint 2024-ben egy minden mai igényt kielégítő modern campusszal is bővült.

A Belgiumban született Bruno van Pottelsberghe tanulmányait az Université Libre de Bruxelles-en végezte, üzleti, közgazdasági és nemzetközi kapcsolatok területen, doktorátusát 1998-ban szerezte meg, miután kutatói posztokat töltött be a tokiói METI-n (1995) és a New York-i Columbia egyetemen (1996). Alma materében: 2007-2011 között, illetve 2021-től az ULB karaként működő Solvay Brussels School of Economics and Management dékánja, 2014-től az Executive MBA képzés akadémiai vezetője, emellett 2004 óta az ULB Szabadalmi Értékelési Bizottságának elnöke és a rektor tanácsadója. Kezdeményezője és alapítója a Quantitative Techniques for Economics and Management Network (QTEM) nemzetközi egyetemi hálózatnak, számos szakértői felülvizsgálati (peer review) látogatást tett nemzetközi egyetemi akkreditációs szervezetben dolgozva, emellett az OECD-nél Párizsban (1997-1999), majd az Európai Szabadalmi Hivatal vezető közgazdászaként (2005-2007) akadémián kívüli tapasztalatot is szerzett.

Bruno van Pottelsberghe főbb kutatási területei az innováció-gazdaságtan, a szabadalmi rendszerek, a szellemi tulajdonjogok és a technológiatranszfer. Kimagasló tudományos eredményeket ért el, több mint 60 tudományos cikk szerzője vagy társszerzője, öt könyv szerzője vagy társszerzője, társkiadója.  Jelentős oktatói gyakorlattal rendelkezik alap-, mester-, Executive MBA- és a doktori képzésben.

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kőkemény üzenet jött Kijevből Budapestnek is: marad a Lukoil-szankció, fel kell adni az orosz olajat, amennyire lehet
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
kína-növekedés-töltőállomás-elektromos-autózás-adatok