Portfolio signature

Aki tőzsdézik, annak most nagyon észnél kell lennie: több irányból is nagy lökést kaphatnak a piacok és a forint

Portfolio
Régen volt ennyire mozgalmas hetünk, a kereskedőknek rengeteg dologra kell figyelnie a héten, egymást érik ugyanis a potenciálisan piacmozgató hatású események. Legfrissebb makronaptárunkban mutatjuk, mire kell figyelnünk.

Mi történt múlt héten?

Az adatközlések szempontjából viszonylag nyugodt volt a múlt hét, a nemzetközi hangulatra leginkább az európai beszerzésimenedzser-indexek hatottak, amelyek szerint a várt felpattanás elmaradt az európai gazdaságban, az továbbra is gyengén teljesít. Emellett a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntő ülést tartott, tovább csökkentve 25 bázisponttal az alapkamatot, mivel az összességében kedvező piaci feltételek lehetővé tették azt. Az amerikai gazdaság ismét erősebb volt a vártnál, miközben a PCE-infláció (a Fed által preferált inflációs mutató) esett a második negyedévben, így ez utóbbi kettő hatás kioltotta egymást.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Az amerikai piacokon folytatódott az esés, a techpapírokat megütötték. Nem jó most a nemzetközi befektetői hangulat, de ez a forintra egyelőre nem hatott kedvezőtlenül, a devizapiac most kevésbé érzi a pesszimizmust. A forint az euróval szemben a héten 395-ig is elment, ám péntekre 390-re erősödött vissza.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Mire lehet számítani ezen a héten?

Ez a hét rendkívül mozgalmas lesz, Európából is jönnek fontos adatok, ám leginkább megint az Egyesült Államokra kell figyelni, ahol a fontos adatközlések mellett jegybanki kamatdöntés is lehet. Ezen a héten tényleg nagyon komoly piacmozgások jöhetnek, akár napon belül több fordulat is bekövetkezhet. Mutatjuk, melyik napokon kell odafigyelni:

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Mi mozgatja a piacokat?
  • Milyen fontos piacmozgató események jönnek a héten?
  • Melyik napokon jönnek a fontos adatok?
  • Mi történt múlt héten a világ piacain?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés