Újabb Wizzair-bravúr: közel 20 órája késik a Marosvásárhely-Budapest járat
Gazdaság

Újabb Wizzair-bravúr: közel 20 órája késik a Marosvásárhely-Budapest járat

Előbb három órás késést mutatott, majd törölték a Wizzair szerda esti Marosvásárhely-Budapest járatát. Az utasok csütörtök délután fél háromkor még mindig Romániában vannak.

Körülbelül 17 órája nem jutnak el Marosvásárhelyről Budapestre azok az utasok, akik úgy tervezték, hogy a két település között szerda este a Wizzairrel utaznak – értesült egy olvasójától a Portfolio.

A szóban forgó W6 2486-os járat eredetileg szerdán 22:20-kor indult volna Budapestre. Azt már az indulás előtt jelezték a reménybeli utasoknak, hogy két óra késés várható, ám ez később három órára emelkedett, de csakhogy később töröljék a járatot, és átütemezzék csütörtökre.

Olvasónk leírása szerint a helyszínen a légitársaság 5 eurós voucherrel kedveskedett a pórul járt utasoknak. Ezen túl arról tájékoztatták őket, hogy foghatnak taxit és foglalhatnak szállást is, melyek költségét a Wizzair visszatéríti.

A szállásfoglalás ugyanakkor nem ment egyszerűen: egyfelől hajnali egy óra múlt, másfelől pedig egy teljes repülőnyi hotelvadász szabadult rá egyszerre a körülbelül 120 ezres Marosvásárhelyre. Ennek megfelelően hiába tudtak online szobát foglalni egy adott szálláshelyre, mire odaértek, közölték velük, hogy mégsincs szabad szoba.

Ez háromszor ismétlődött meg velük, és végül csak azt követően jutottak hozzá a negyedik hotelben egy szobához, hogy a harmadik szálláson egyszerre fogták könyörgőre és kezdtek el ágyat csinálni a lobby kanapéiból.

Ez a viselkedés meg is hozta gyümölcsét: a recepciós egy másik hotelben szerzett nekik szobát.

A történethez egyébként hozzátartozik, hogy olvasónk és partnere már az első hotelben szobához jutott volna, ám az adott szálláshelyen szobát foglalt egy ismerősük is, aki gyerekkel volt, és mivel ők már (foglalásuk ellenére) nem jutottak volna szobához, ezért a javukra lemondtak a saját szobájukról.

Mikor juthatnak haza?

A cikk megjelenésekor, csütörtök délután fél három körül egyébként már ott van a mentesítő járat W6 2486A járatszámmal Marosvásárhelyen, és ha minden rendben megy, akkor délután három előtt nem sokkal el is indul Budapest felé.

Egyébként a menetrend szerint csütörtök 22:20-kor induló Marosvásárhely-Budapest járat jelenleg a Flightradar információi szerint 8 perc késéssel fog indulni – hogy ezt honnan lehet már kora délután tudni, annak most nem tudunk utánajárni, de bízzunk a legjobbakban.

Arról, hogy milyen okai lehetnek az Európában jelenleg egyáltalán nem ritka több tíz órás járatkéséseknek, ebben a cikkünkben írtunk.

Itt pedig egy kis szemezgetés a Wizzair eddigi parádés nyári teljesítményéről:

A cikk megjelenése előtt nem sokkal rákérdeztünk a Wizzairnél, hogy miért késik a cikkben szereplő gép, ha válaszolnak, frissítjük a cikket.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Kiszámoló

Új e-mailes átverések

Nagyon terjed az Egyesült Államokban az új e-mailes átverések, amik pofonegyszerűek, mégis végtelenül hatásosak. Az elkövetők megfertőznek olyan emberek számítógépeit, akik sok pénzt keze

MNB Intézet

A szignifikanciatesztelés logikája

Egy viselkedéses közgazdaságtan területén végzett kutatás során arra voltak kíváncsiak a kutatók, hogy a reptéri piszoárok belsejébe ragasztott legyet ábrázoló matrica növeli-e annak az e

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kiderült: szép csendben gigaösszegű devizahitelt vett fel Kínától a magyar állam

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
vihar Budapest