Orbán Viktorról beszélt Donald Trump
Gazdaság

Orbán Viktorról beszélt Donald Trump

MTI
|
Portfolio
Szigorított biztonsági intézkedések közepette tartotta Donald Trump választási gyűlését szombaton Michigan államban, az elsőt az után, hogy egy héttel korábban merényletkísérletet hajtottak végre ellene.

A Grand Rapids városában tartott választási eseményt, szemben a július 13-i nagygyűléssel, zárt csarnokban rendezték, és ez volt az első, amelyen Donald Trump és hétfőn megnevezett alelnök-jelöltje, J.D. Vance közösen vett részt.

Michigan állam az elnökválasztás szempontjából meghatározó, a billegő államok között tartják számon, ahol republikánus és demokrata győzelemre egyaránt esély van.

Donald Trump beszédének elején felhívta a figyelmet arra, hogy szinte percre pontosan egy héttel korábban történt a fegyveres támadás a Pennsylvania állambeli Butlerben tartott nagygyűlésen, egyben köszönetet mondott a merényletkísérlet után érkezett jókívánságokért, valamint a gyors ellátásért a helyi kórházban. Megemlékezett Corey Comperatore-ról, aki a közönség tagjaként a lövöldözésben életét vesztette, hősnek nevezve a korábbi tűzoltót.

Donald Trump elnökké választása esetén ismét határozott fellépést ígért az illegális bevándorlással szemben. Kölcsönösséget ígért a Kínával szemben követett vámpolitikát illetően, és kilátásba helyezte, hogy megvonja a kereskedelemben 2000-től alkalmazott legnagyobb kedvezmény elvén alapuló státuszt (most-favored-nation status) az ázsiai gazdasági versenytárstól.  

Donald Trump utalt Orbán Viktor magyar miniszterelnök szavaira, aki az elnökjelölt megfogalmazása szerint az ő újbóli elnökségével kapcsolja össze a világ stabilitásának helyreállítását. A republikánus elnökjelölt és a magyar kormányfő július 11-én Floridában találkozott és tárgyalt egymással.

A csütörtökön zárult republikánus elnökjelölő konvenciót értékelve Donald Trump úgy fogalmazott, hogy a párt egyetlen mozgalommá vált, valamint egységesebb és eltökéltebb, mint valaha. Szombaton Donald Trump lőtt sebesülésével kapcsolatban közleményben adott tájékoztatást Ronny L. Jackson volt elnöki orvos, jelenlegi kongresszusi képviselő, aki az elmúlt egy hétben felügyelte a kezelést. Az orvos arról számolt be, hogy a Butlerben elkövetett merényletkísérlet során a golyó Donald Trump jobb fülének felső részét találta el, amelyen két centiméteres sebet vágott. Az orvosi leírás szerint a golyó kevesebb mint egy centiméterre volt attól, hogy elérje a koponyát. Beszámolt arról is, hogy a sebesülést követően jelentősebb vérzés lépett fel, és a teljes felső fülön duzzanat keletkezett, ami mostanra megszűnt, és a gyógyulás megfelelően halad.

Címlapkép forrása: Victor J. Blue/Bloomberg via Getty Images

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Részt vehetett a Huawei Észak-Korea hálózatfejlesztéseiben