Nem igaz, hogy Lázár János betiltotta a Coca-Cola termékeket
Gazdaság

Nem igaz, hogy Lázár János betiltotta a Coca-Cola termékeket

Portfolio
Tovább folytatódik a Fanta-botrány, amit a Pénzcentrum cikke váltott ki. Délután az Index írta meg, hogy az Építési és Közlekedési Minisztérium épületeiben ezen túl semmilyen Coca-Cola terméket nem szolgálnak fel. Még csütörtök este azonban cáfolta ezt Lázár János.

Lázár János egyik új utasításának értelmében az ÉKM-hez tartozó épületek egyikében sem lehet többé felszolgálni Coca-Cola termékeket - írja az Index. Nemcsak a minisztériumi megbeszéléseken éri bojkott ezeket a termékeket, hanem a vendégeknek sem szolgálnak fel ilyen üdítőket. A minisztérium egyelőre nem reagált a portál megkeresésére.

Csütörtök este Lázár János a saját Facebook-oldalán reagált a hírre. Kiemelte: "egyetlen médium sem várta meg sem az ÉKM, sem az én válaszomat arra a kérdésre, vajon igaz-e, hogy betiltottam bizonyos üdítőket. Mert persze nem igaz."

Előzmények

Az ügy forrása, hogy a Coca-Cola eltérő összetételű Fantát árul az egyes országokban, a Pénzcentrum cikke szerint Magyarországon például az Olaszországban kapható üdítőhöz képest jóval alacsonyabb a narancslé tartalom.

Lázár János Facebook posztjában, amely a Fanta narancstartalmának kérdésével indul, azt írja, hogy „Az élelmiszerek minőségét szabályozó törvényt szigorítani kell! Biztosítani kell, hogy fogyasztóként képesek legyünk nyomon követni az élelmiszerek útját és egységesen kell fellépni a beszállítókat kihasználó, a vásárlókat meg lehúzó kereskedelmi szereplőkkel szemben.”

Ezt követően már a gyártó is reagált a történtekre:

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
macron orbán