Portfolio signature

Ezért nagyon veszélyes a nyár minden munkahelyen

Komoly jelentősége van a nyári szezonban a hatékony, koncentrált munkavégzésnek, hiszen ilyenkor az ember sokkal hajlamosabb elkalandozni, ráadásul a kollégák egy (nagy) része jól megérdemelt szabadságát tölti. A klímaváltozás az alvásminőséget is alapvetően befolyásolja, ami kedvezőtlen hatással van a dolgozókra, így nagy feladat hárul a menedzserekre. A vezetőknek azonban számos lehetőségük van arra, hogy a kritikus hónapok átvészelését segítsék. Ha rugalmatlanok, akkor viszont meg is tudják nehezíteni ezt az időszakot.

Az emberek nyáron sokkal több időt próbálnak a családjukkal és barátaikkal tölteni, ami megnehezíti a munka és a magánélet egyensúlyának fenntartását. Az, hogy sokáig van világos, megváltoztatja a megszokott napi rutint és alvási szokásokat. Nyáron sokkal nehezebb betartani a határidőket is, és a kollégák olykor hosszú hetekig nem találkoznak egymással, hiszen hol egyikőjük, hol a másik van szabadságon.

Ez fennakadásokat okozhat a feladatok elvégzésében és a kommunikációban is.

A nyári szabadságolások ideje ezért különleges kihívást jelent a vezetők számára, mivel nekik kell biztosítaniuk, hogy a munka zökkenőmentesen folytatódjék - akár akkor is, amikor ők maguk szintén nyaralnak.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Miért nehéz nyáron dolgozni?
  • Milyen hatással van a hőség a munkavégzés hatékonyságára?
  • Hogyan befolyásolja a nyár az alvásminőséget?
  • Milyen problémákkal küzdenek a dolgozók nyáron?
  • Mit tehet a vezető, hogy jobbá tegye ilyenkor a munkahelyi környezetet?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés