Jön az eső Magyarországon? Itt a meteorológiai szolgálat térképe
Gazdaság

Jön az eső Magyarországon? Itt a meteorológiai szolgálat térképe

Portfolio
A hőhullám tegnap tetőzött Magyarországon, azonban a HungaroMet jelentése szerint még közel sem ér véget. A meteorológia szolgálat közölte: délelőtt inkább még csak helyenként, ezt követően azonban már egyre több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok.

Időjárás szerdán

Tegnap tetőzött a hőhullám, ám még közel sem ér véget, ma is nagyon meleg lesz

- írja a HungaroMet.

Ahogyan arról beszámoltunk, kedden új napi melegrekord született, de az abszolút rekord nem dőlt meg. Tegnap a HungaroMet több előrejelzést közölt az érkező hidegfront kapcsán, amely csak súrolja Magyarországot, így nem fog véget vetni a hőhullámnak.

Szeptember 4-én jön a Sustainable World konferencia, a Portfolio üzleti, fenntarthatósági éves találkozója, rendezvénye. Ne maradjon le! Részletek, előadók, témák a linken.

A meteorológiai szolgálat szerint szerda délutánra 30, 37 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de az Alföld délkeleti felében újból mérhetünk 38, 40 fokot is. Napsütésből sem lesz hiány, de záporok, zivatarok is lesznek.

Délelőtt inkább még csak helyenként, ezt követően azonban már egyre több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok.

Legkisebb eséllyel a Dunántúl nyugati felén valószínű csapadék, legfeljebb az Alpokaljára sodródhat be egy-egy csapadékgóc. A zivatarokat felhőszakadás, erős, viharos szél, jégeső kísérheti.

Térképük mellett megjegyezték: zivataroktól függetlenül a sárgásbarnával színezett részeken számíthatunk olykor élénk, néhol erős északias szélre, ami elviselhetőbbé teszi a meleget.

Veszélyjelzések szerdán

Szerdára három megyére adtak ki piros figyelmeztetést magas középhőmérséklet miatt.

Kilenc megyében narancs, hét megyében sárga figyelmeztetés van érvényben.

Kép forrása: HungaroMet

Zivatar miatt tizenöt megyében van érvényben első szintű, sárga figyelmeztetés.

Kép forrása: HungaroMet

Felhőszakadás miatt nyolc megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Kép forrása: HungaroMet

Időjárás a Balaton és a Velencei-tó térségében - A Balaton vízhőmérséklete

Sok napsütés várható, amit napközben fátyolfelhők szűrhetnek, illetve gomolyfelhők zavarhatnak. Hajnalban a Velencei-tónál még előfordulhat zápor, zivatar, napközben csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33, 34 fok körül alakul. Késő estére 26, 27 fok köré hűl le a levegő.

Hány fokos a Balaton?

A Balaton Siófoknál 27.5, a Velencei-tó Agárdnál 30.5 fokos.

Hőségriasztás és tűzgyújtási tilalom Magyarországon

Ahogyan azt megírtuk, az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján a 2024. július 7-én (vasárnap) 00 órától 2024. július 12-én (péntek) 24 óráig érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást július 18. (csütörtök) 24 óráig meghosszabbította, az ország egész területére vonatkozóan,

ÍGY TOVÁBBRA IS A LEGMAGASABB FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS VAN ÉRVÉNYBEN.

Mi a teendő a kánikulában?

Az NNGYK és a katasztrófavédelem közlése szerint a tartósan fennálló meleg megviseli a szervezetet, figyelni kell a folyadékpótlásra. A szabadban végzett intenzív fizikai tevékenység, munkavégzés, sportolás hőgutát okozhat, életveszélyes állapot is kialakulhat.

AKIK A SZABADSÁGUKAT VÍZPARTON TÖLTIK, A DÉLI ÓRÁKBAN KERÜLJÉK A NAPOZÁST, HŰTSÉK LE MAGUKAT, MIELŐTT A VÍZBE MENNÉNEK, ILLETVE NE UGORJANAK FELHEVÜLT TESTTEL A VÍZBE.

A katasztrófavédelem weboldalán elérhető azon légkondicionált helyiségek listája, amelyet bárki igénybe vehet.

Ahogyan arról a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) alapján beszámoltunk, a hazánkat sújtó kánikula miatt csütörtök óta az egész országban tűzgyújtási tilalom van érvényben. A tilalom az erdőkre és azok kétszáz méteres körzetére vonatkozik. Mivel a hőségben kiszárad a növényzet, a legkisebb szikra vagy hőforrás is képes nagy tüzet okozni a szabadban, ezért tűzvédelmi szempontból sehol nem tanácsos ilyenkor tüzet gyújtani.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Hogy kerüld el a tranzakciós adót?

A kormánynak annyi a fantáziája, mint egy betonbékának. Ha pénz kell az összeomlott költségvetés foltozgatásához, akkor főleg a bankokat és a biztosítókat nyúzza, egyre jobban. (Akár rend

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a meglepetés! Erre még a kormány sem számított
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
benzin_3