Itt az amerikai ipari termelés
Gazdaság

Itt az amerikai ipari termelés

Portfolio
A vártnál érdemben jobb amerikai ipari termelés megerősíti a feldolgozóipar kilábalását. Ez több részvénypiaci szektor számára is kedvező fejlemény lehet és rögtön adódik a kérdés, hogy a feldolgozóipar fellendülése képes lehet-e ellensúlyozni a szolgáltatószektor lassulását.

Az ipari termelés az előző havi 0,1%-ról 1,6%-ra emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Az előző hónaphoz képest 0,6%-os volt a növekedés. A feldolgozóipari termelés az előző év azonos időszakához képest 1,1%-kal bővült, a kapacitáskihasználtság pedig 78,3%-ról 78,8%-ra emelkedett.

A vártnál érdemben jobb ipari termelési adatok megerősítik azt, hogy elkezdődhetett a feldolgozóipar kilábalása. Ez az ipar, pénzügy részvénypiaci szektorok számára kifejezetten kedvező, ahogy a nyersanyagok is profitálhatnak belőle.

A reálgazdaság szempontjából pedig érdekes kérdés, hogy a szolgáltatószektor lassulásával a feldolgozóipar képes-e annyira begyorsulni, hogy nemzetgazdasági szinten is tompítani legyen képes a gazdaság lassulását. A két héttel későbbi amerikai jegybanki ülésen feltehetőleg ez lesz az egyik legfontosabb kérdés, amiről a döntéshozók vitatkozni fognak.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Hogy kerüld el a tranzakciós adót?

A kormánynak annyi a fantáziája, mint egy betonbékának. Ha pénz kell az összeomlott költségvetés foltozgatásához, akkor főleg a bankokat és a biztosítókat nyúzza, egyre jobban. (Akár rend

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Von der Leyen botránya pont egy nappal a sorsdöntő szavazása előtt kapott új erőre
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
fanta narancs  coca cola