Itt a friss amerikai kiskereskedelmi forgalom
Gazdaság

Itt a friss amerikai kiskereskedelmi forgalom

Portfolio
A kiskereskedelmi forgalom az előző havi 2,6% után 2,3%-kal nőtt év/év alapon, míg az export infláció a konszenzusnál alacsonyabb, az import infláció pedig magasabb lett éves összehasonlításban. Összességében a mai adatok vegyesek, de megerősíthetik azt, hogy szeptemberben jöhet az első kamatcsökkentés.

A júniusi amerikai kiskereskedelmi forgalom a májusi 2,6% után, 2,3%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Hó/hó alapon a változás 0% volt (előző adat: 0,1%, konszenzus: 0%). Az üzemanyagoktól és autóeladásoktól tisztított kiskereskedelmi forgalom viszont 0,8%-kal nőtt az előző hónaphoz képest.

Ezen felül az exportinfláció az előző havi 0,6% után júniusban 0,7 százalékos volt, ami alacsonyabb az 1 százalékos elemzői várakozásoknál. Az importinfláció 1,6% volt éves alapon nézve, míg az előző hónapban még 1,1% volt az emelkedés. Havi alapon az exportinfláció 0,5%-kal csökkent, míg az importinfláció nem változott.

Az export infláció különösen fontos adat, annak ellenére, hogy kevesen helyeznek nagy hangsúlyt rá. Ennek okáról itt írtunk bővebben:

Összességében a bejövő adatok megerősítik, hogy az árnyomás enyhülésével párhuzamosan az amerikai gazdaság egyre inkább lassul. Nem véletlen, hogy a piac már közel 90%-os esélyt ad a szeptemberi kamatcsökkentésnek és, hogy a Fed döntéshozók is egyre inkább optimistán nyilatkoznak az inflációs kilátásokról.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a meglepetés! Erre még a kormány sem számított
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
egészséggazdaság-védőoltás-betegség-oltás-who-vakcina-malária-vakcina-malária